Po kom je pojmenována Adelova ulice v Plzni?
Text dotazu
Moc by mě zajímalo, po kom je pojmenována Adelova ulice v Plzni.
Odpověď
Dobrý den.
děkujeme za Váš dotaz. Adelova ulice byla pojmenována po židovském lékaři Bedřichu Adelovi. MUDr. B. Adel (1901 - 1943) byl za účast v odboji popraven v Osvětimi.
Použité zdroje
ČEKANOVÁ, Markéta. Víte, kde bydlíte? Encyklopedie ulic západních Čech. Starý Plzenec : Formát, 1997. 58 s. ISBN 80-901453-8-8.
Plzeňský "uličník"-praktický průvodce. 1. vyd. Brno : Ando Publishing, 1991. 79 s. ISBN 80-901097-0-5.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
Plzeň-město
Knihovna
Knihovna města Plzně, p. o.
Datum zadání dotazu
20.07.2016 13:07
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu