Plzeňský Prazdroj
Text dotazu
Dobrý den,
ráda bych se dozvěděla nějaké bližší informace o podniku Plzeňský prazdroj. Například o vzniku, jeho historii, fungování atd. Děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
Plzeňský Prazdroj, a.s. byl založen v roce 1994, ale vztahuje se k dřívějším společnostem fungujícím v Plzni: Měšťanský pivovar (od roku 1842), Gambrinus (1869), Prior (1892) a Světovar (1910).
K tématu vám zasílám několik publikací (řazených chronologicky) z fondu Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje, záznamy obsahují signaturu knihovny.
Plzeňský Prazdroj od roku 1842 : příběh, který nepřestává inspirovat / Josef Kejha, Jiří Janouškovec, Vladimír Jurina. Plzeň: Nava, 2012. 245 s. ISBN 978-80-7211-427-6. Signatura: 32A15797
Plzeňský Prazdroj v historických fotografiích = Pilsner Urquell in historical photographs / Lucie Steinbachová. Plzeň: Starý most, 2005. 120 s. ISBN 80-239-6130-6. Signatura: 32A11956
Měšťanský pivovar v Plzni 1892-1942 / Karel Přikryl ; Upr., dopl. dobovou fotodokumentací a do tisku připr. Eva Cironisová, Petr Žižkovský, Jana Koutná. Praha: Stylizace, 1995. 352 s. Signatura: 32A6521
Čtení o pivu k výročí světové značky Pilsner Urquell. [Plzeň: s. n., 1993]. 63 s. Signatura: 32A4932
Pilsner Urquell : Plzeňský Prazdroj n.p. Plzeň, 1842-1982 / text Pavel Scheufler.  Plzeň: Plzeňský Prazdroj, [1982]. 119 s. Signatura: 31A25343
O současnosti firmy, která je od roku 1999 součástí společnosti South African Breweries plc., dnes SABMiller plc, naleznete informace na jejich stránkách. Např. Plzeňský Prazdroj: fakta. In: Plzeňský Prazdroj, a. s. [online]. Plzeň: Plzeňský Prazdroj [cit. 20150416]. Dostupné na WWW: http://www.prazdroj.cz/data/web/download/plzensky-prazdroj-fact-sheet-cz.pdf
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Plzeň-město
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
15.04.2015 21:07
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu