Plísně - obecné informace
Text dotazu
Dobrý den, píši seminární práci o plísních a potřebuji tedy knihu, kde by byly jednoduše popsány plísně - na teoretickou část a něco o plísních na potravinách na část praktickou. Prosím o doporučení vhodné literatury.
Odpověď
Dobrý den,
omlouváme se za zpoždění v odpovědi, které bylo dáno provozními důvody. V katalogu Národní knihovny jsme našli následující publikace:
KALHOTKA, Libor. Mikromycety - vláknité mikromycety (plísně) a kvasinky - v prostředí člověka. Brno: Mendelova Univerzita v Brně, 2014.
BUŇKOVÁ, Leona - DOLEŽALOVÁ, Magda. Obecná mikrobiologie. Zlín: Univerzita Tomáše Bati ve Zlíně : Fakulta technologická, 2010.
JESENSKÁ, Zdenka. Micromycetes in foodstuffs. Amsterdam - London - New York - Tokyo: Elsevier, 1993.
Literaturu můžete vyhledávat i samostatně v elektronickém katalogu Národní knihovny ((http://aleph.nkp.cz/cze/nkc), který je volně dostupný online, a to zadáním klíčových slov do základního vyhledávacího formuláře. Na stejném principu funguje i Souborný katalog České republiky (http://aleph.nkp.cz/cze/skc), který sdružuje záznamy knihovních jednotek z celé země.
Doporučovali bychom Vám se podívat i do katalogu Theses (http://www.theses.cz), který obsahuje záznamy závěrečných školních prací vypracovaných na českých vysokých školách (v případě většiny prací je možné se proklikat k plným textům prací). Ekvivalentem Theses pro Univerzitu Karlovu je pak Repozitář závěrečných prací (http://is.cuni.cz/webapps/zzp/search/?tab_searchas=basic&lang=cs).
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
01.12.2017 10:19
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu