Platební bilance
Text dotazu
Píšu rešerši o Platební bilanci, proto prosím o zaslání nějakých titulů knih o platební bilanci + periodika. Díky a přeji pěkný zbytek dne.
Odpověď
Dobrý den, účelem zpracovávání rešerše je prokázat Vaši schopnost samostatné práce, orientace v informačních zdrojích a vyhledávání. Uvádíme proto pouze několik nalezených záznamů pro ilustraci. Další můžete získat pomocí elektronického katalogu NK ČR - báze NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc):
1) JANÁČKOVÁ, S. Balance of payments of the Czech Republik, productivity and the rate of exchange. Praha : Institut ekonomie České národní banky, 1993.
45 s. : tab. ; 21 cm
2) Česká republika v mezinárodní ekonomice : Čtvrtletní přehled. Praha :
Centrum vnějších ekonomických vztahů, Infocentrum, 1993-1999. 7 sv. ; 20 cm
Resumé: Publikace přinášející systematickou statistickou informaci o zahraničním obchodu, devizové a platební situaci státu, analytické studie k aktuálním otázkám vnějších ekonomických vztahů České republiky a informace o legislativě asmluvní praxi republiky v této oblasti. Publikace je určena pro podnikatelskou sféru, státní orgány, zastupitelské úřady republiky v zahraničí; dále pro zahraniční banky, instituce, poradenské firmy, obchodní komory, tradingovéfirmy.
3) FEENSTRA, Robert C.; TAYLOR, Alan M. International economics. New York : Worth Publishers, c2008. xlv, 980, 21 s. : il. (některé barev.) ; 26 cm
mezinárodní hospodářské vztahy - mezinárodní obchod - mezinárodní finance - platební bilance
4) APPLEYARD, Dennis R.; FIELD, Alfred J. Jr. International economics : payments, exchange rates, and macro policy. Chicago : Irwin, c1995. xxiii, 288 s. : il. ; 25 cm. ISBN 0-256-16192-5
* mezinárodní finance  * devizové kurzy * hospodářská politika * makroekonomie * platební bilance
5) Platební bilance - další možnosti analytického využití (období 1993 až 2004) / [zpracoval Štefan Schlosser]. Praha : Český statistický úřad, 2005. 21, [6] s. ; 30 cm
6) TOMŠÍK, Vladimír. Komparace makroekonomického vývoje transformačních ekonomik - České republiky, Maďarska a Polska s důrazem na vývoj zahraničního obchodu a platebních bilancí. Praha : Akademie věd České republiky, Sociologický ústav, 1997. 61 s. ; 30 cm.
Z dalších zdrojů byste mohla využít katalogy knihoven zaměřené na oblast ekonomie, např. Souborný katalog Vysoké školy ekonomické v Praze (http://library.vse.cz/aleph/), Katalog knihovny CERGE-EI
(http://www.cerge.cuni.cz/library) nebo Odborné knihovny České národní banky (http://www.cnb.cz/cs/verejnost/knihovna_cnb/). Další informační zdroje byste mohla získat pomocí portálu Econlib (http://www.econlib.cz).
Česká národní banka také uveřejňuje Zprávy o vývoji platební bilance na svých webových stránkách (http://www.cnb.cz/cs/statistika/platebni_bilance_stat/publikace_pb/zpravy_vyvoj_pb/index.html).
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
29.04.2009 14:54
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu