Plány objektů Karla Weinbrennera
Text dotazu
Dobrý den, byla bych moc vděčná za radu, kde hledat stavební plány lichtenštejnského dvorního architekta Karela Weinbrennera - konkrétně ke kostelu Povýšení svatého Kříže v Lanžhotě.
Moc děkuji za každou informaci.
Odpověď
Dobrý den,
pokud se stavební plány dochovaly, mohly by být uloženy v některém z následujících archivních fondů:
SOkA Břeclav se sídlem v Mikulově (http://breclav.mza.cz/ ):
Název fondu (sbírky): Sbírka map a plánů Uloženo v archivu: Státní okresní archiv Břeclav se sídlem v Mikulově Místo vzniku fondu (sbírky): Pohořelice Časový rozsah: 1797-2005
Metráž: 1,24 bm zpracováno (z toho 1,24 bm inventarizováno), 1,02 bm nezpracováno
Přístupnost: Archivní soubor je částečně přístupný pro nahlížení Původce fondu(sbírky): Sbírka map a plánů okresu Břeclav SOkA Mikulov Státní okresní archiv Tematický popis: Mapy a plány okresu Břeclav 1797-1999, turistické mapy a další mapy, Situační plán Moravsko-slezské cihelny Poštorná, situační a výškové změření Poštorné 1951- při GI přemanipulováno z JAF 198. 24 ks - mapy ČSR, světa, západ. Slovenska, speciální mapy Břeclavi, Vsetína, Uh. Hradiště, Slavkova, Hodonína, Bučovic, Varnsdorfu aj. - 2. pol. 19. - 1945. Plán Vídně cca 1975, Školní zeměpisný atlas 1911. Katastrální mapy obcí a měst Břeclavska - 53 ks - delimitace MZA. Litografie poštorenského kostela 1930. ČR administrativní mapa, Historická mapa Evropy, ČSR 1933, mapa Rakouska-Uherska. Mapa Břeclavi 1934. Mapy a plány Rakvic 20 ks. Mapy Mikulova a Mikulovska, mapy evidence nemovitostí, územní plány, katastrální mapy 1939-96.
Archivní pomůcky:
HELÍSKOVÁ A.-KORDIOVSKÝ E.-PAVLATA M.: SBÍRKA MAP A PLÁNŮ, 1719 - 1979, 1797 - 1979. Katalog, 1995, s. 252, ev.č. 182.
popřípadě archivní fond:
Název fondu (sbírky): Archiv fary Lanžhot Uloženo v archivu: Státní okresní archiv Břeclav se sídlem v Mikulově Místo vzniku fondu (sbírky): Lanžhot Časový rozsah: 1690-1952
Metráž: 0 bm zpracováno (z toho 0 bm inventarizováno), 2,18 bm nezpracováno
Přístupnost: Archivní soubor není přístupný pro nahlížení Původce fondu(sbírky):Římsko-katolický farní úřad Lanžhot Tematický popis: Kostelní účty 1690-1951, desátky 1825-1846, podací protokoly 1888-1942, ohlášky snoubenců 1925-1947, ohlášky bohoslužeb 1863-1952, matrika narozených 1874-1897, korespondence 1833-1915
Moravský zemský archiv v Brně (http://www.mza.cz/ ):
Sbírka map a plánů (1575 - 1961)
Název fondu (sbírky): Sbírka map a plánů Uloženo v archivu: Moravský zemský archiv v Brně Místo vzniku fondu (sbírky): Evropa Časový rozsah: 1575-1961
Metráž:16,2 bm zpracováno (z toho 0 bm inventarizováno), 8,95 bm nezpracováno
Přístupnost: Archivní soubor je částečně přístupný pro nahlížení Původce fondu(sbírky): Sbírka Státního archivu v Brně Tematický popis: Prameny pro studium historické, topografické a zeměpis, nejstarší mapy Moravy aj.
Archivní pomůcky:
MATOUŠOVÁ D.: SBÍRKA MAP A PLÁNŮ 1737-1961, DÍL III.. Prozatímní inventární seznam, 1972, s. 0, ev.č. 974.
MATOUŠOVÁ D.: SBÍRKA MAP A PLÁNŮ 1575-1960, DÍL I.. Prozatímní inventární seznam, 1969, s. 420, ev.č. 975.
MATOUŠOVÁ D.: SBÍRKA MAP A PLÁNŮ 1905-1964, DÍL IV.. Prozatímní inventární seznam, 1972, s. 45, ev.č. 976.
MATOUŠOVÁ D.: SBÍRKA MAP A PLÁNŮ 1914-1960, DÍL II.. Prozatímní inventární seznam, 1969, s. 154, ev.č. 977.
Pro bližší informace o výše uvedených archivních fondech kontaktujte příslušné archivy.
Obrátit se též můžete na farnost Lanžhot: http://farnostlanzhot.webnode.cz/kontaktujte-nas/
Další archivní fondy v ČR můžete dohledat prostřednictvím databáze Archivní fondy a sbírky v České republice: http://aplikace.mvcr.cz/archivni-fondy-cr/default.aspx
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
10.05.2013 07:41
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu