plán Drážďan z února 1945
Text dotazu
Kde sehnat plán Drážďan z doby velkého bombardování 13. února 1945
Odpověď
Dobrý den,
plán města před bombardováním naleznete v knize Inferno Dresden ( Weidauer,W. Inferno Dresden : Über Lügen und Legenden um die Aktion Donnerschlag. 4.vyd., Berlin : Dietz, 1983 ), zde je také mapa s vyznačenou lokalitou bombardování.
Plán Drážďan z roku 1945 (poničení po bombardování) je dostupný např. na stránkách:
http://www.dresden.de/de/leben/stadtportrait/110/ereignisse/03/historikerkommission/kartenwerk/schadensgebiete.php
Mapu poničení Drážďan nabízí též publikace:
* Die unbesiegbare Stadt. Zerstörung und Neuaufbau von Dresden (SEYDEWITZ,M. Die unbesiegbare Stadt : Zerstörung und Neuaufbau von Dresden.6.vyd.Leipzg: F:A:Brockhaus, 1982 ) nabízí nákres náletu nad Drážďany ( str.72,73 ).
O zničení Drážďan podrobně hovoří kniha Drážďany. Úterý 13.února 1945.
(TAYLOR, Frederick. Dražďany : úterý 13.února 1945. 1.vyd. Brno : BB, 2005. ISBN 80-7341-478-3 ). Bohužel tato kniha neobsahuje žádné nákresy ani mapy.
Všechny zde zmíněné knihy jsou ve fondu NK ČR.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.12.2007 10:22
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu