Píseň o modelce, Děkan
Text dotazu
Dobrý den,
sháním staré francouzské verš, zejména Píseň o modelce, báseň děkan. Vyšlo prosím něco takového i v překladu? Prosím o doporučení literatury.
Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
litujeme, ale ani po konzultaci s vyučujícími Ústavu románských studií FF UK Vám bohužel nejsme schopni poskytnout k požadovaným textům žádné bližší informace.
Z titulů, které by se kýženému období mohly věnovat, doporučujeme například tyto:
• BRUNEL, Pierre, BELLENGER, Yvonne, COUTY, Daniel, SELLIER, Philippe, TRUFFET, Michel, GOURDEAU, Jean-Pierre. Histoire de la littérature française I. Paris: Bordas, 2001.
• KOPAL, Josef. Dějiny francouzské literatury. Praha: Melantrich, 1949.
• LAGARDE, André, MICHARD, Laurent, Les grands auteurs français au programme : Moyen Age – XVIe siècle – XVIIe siècle – XVIIIe siècle – XIXe siècle – XXe siècle. Paris : Borad, 2000-2005. (Středoškolská učebnice, obsahuje ukázky.)
• LANSON, Gustave. Histoire de la littérature française. Paris: Librairie Hachette, 1920.
• ŠIMEK, Otokar. Dějiny francouzské literatury v obrysech. I-IV. Praha: Sfinx/SNKLU, 1947-1962.
• ŠRÁMEK, Jiří. Panorama francouzské literatury od počátku po současnost, I-II. Brno: Host, 2012.
• THIBAUDET, Albert. Histoire de la littérature française. Présenté par Michel Leymarie. Paris: CNRS, 2008.
• ZINK, Michel. Introduction à la littérature française du Moyen Âge. Paris : Le Livre de Poche, 1993.
Případně se zkuste poptat ještě v mediatéce Francouzského institutu v Praze (http://www.ifp.cz/Mediateka,247 ). Poněkud problematická se však může ukázat skutečnost, že Francouzský institut není zapojen do celostátní (a celosvětové) služby "Ptejte se knihovny". Zkuste se však na tuto službu odvolat ("I když vím, že FI není zapojen do služby PSK ....v PSK.není žádná specializovaná knihovna zaměřená na francouzskou literaturu .....")
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Knihovna Filozofické fakulty UK
Datum zadání dotazu
27.03.2017 08:00
Mili píše:
Neděle 16.07.2017 18:55
Dobrý den prosim shanim píseň myslím že je to něco jako česky rap. Muž rapujea žena zpívá refrén: je v něm: není všechno Oukej. Děkuji předem :)
PSK - admin píše:
Středa 19.07.2017 08:49
Dobrý den,
podařilo se nám najít pouze dvě písně, které osahují verš "není všechno oukej", avšak nesplňují požadavek, aby žena zpívala a muž rapoval.
Viz odkazy:
http://www.karaoke-lyrics.net/lyrics/zoombie/viagra-65769
http://www.karaoke-lyrics.net/[…]/vstan-let-hned-ted-545801
Pokud píseň hraje nějaké rádio, zkuste se informovat přímo v dotyčném radiu. Pomohla by také delší znalost textu písně.
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu