Píseň "Neodcházej vždyť víš jak pláčů"
Text dotazu
Píseň začíná slovy Neodcházej vždyť víš jak pláčů a končí však proč já to říkám, když bohužel byl jsi již dávno šel. Někdy kolem roku 1958 byla nahraná na gramodesce a zpívala ji mi neznáma zpěvačka.
Odpověď
Dobrý den, odpovídáme na Váš dotaz, který jste nám poslal prostřednictvím služby PSK:
písnička se jmenuje Prosím, neodcházej (Alois Jindra, text Jaroslav Moravec). Zpívala Jiřina Salačová s orchestrem Karla Vlacha.
https://open.spotify.com/track/5hj9RdU2JadADp4QuWovlc#login
https://www.youtube.com/watch?v=R9lDZUOneLY
Zmínku o písni jsme našli také zde:
Neodcházej, 13. října 2017 by Ondřej Kepka
když víš, jak pláču. Neodcházej, když  znáš můj žal… zpívala kdysi Jiřina Salačová, na kterou jsem tady vzpomínal nedávno. Jen o něco později si zas pochvalovala, že tvůj krok zní jak  deště šumění − obojí s Orchestrem Karla Vlacha a obojí podle not, které dodal skladatel Alfons Jindra, a slova přiložil textař Jaroslav Moravec.
(celý článek najdete v tištěném vydání č. 10/2017, ročník XIII. – objednání předplatného zde) Tagged with: 10/20017 https://www.seniorrevue.cz/neodchazej/
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
27.04.2023 11:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu