Phillipsovy křivky
Text dotazu
V příštím roce budu zpracovávat Diplomovou práci na téma Phillipsovy
křivky, ekonomická teorie a realita v ČR. Chtěla bych Vás touto cestou
požádat o zaslání seznamu literatury, související s tímto tématem.
Děkuji!
Odpověď
Posílám seznam možné literatury k tematu vaší práce, další dokumenty lze
vyhledávat v Souborném katalogu VŠE na adrese http://library.vse.cz,
protřednictvím jednotné informační brány http://www.jib.cz. Použít lze také
předplacené databáze článků z odborných časopisů (pokud jste student VŠE),
závěrečné práce nejsou volně dostupné.
Literatura:
Franta, Michal: Inflation persistence in new EU member states : is it
different than in the euro area members?.Praha : Czech National Bank, 2007.
ISSN 1803-2397.
Friedman, Milton: Inflation and unemployment : the new dimension of
politics. London : Institute of Economic Affairs, 1977.
Anděl, J.: Statistické metody. Praha, Matfyzpress 2007.
Holman, R.: Ekonomie. Praha, C. H. Beck 2005.
Holman, R.: Makroekonomie: středně pokročilý kurz. C.H. Beck 2004.
Hušek, R. - Pelikán, J.: Aplikovaná ekonometrie. Teorie a praxe. Praha,
Professional Publishing 2003.
Hušek, R.: Ekonometrická analýza. Praha, Oeconomica 2007.
Kadeřábková, B.: Úvod do makroekonomie . Neoklasický přístup. Praha, C. H.
Beck 2003.
Mach, M.: Makroekonomie II. Pro magisterské studium. Slaný, Melandrium
2001.
Soukup, J. a kol.: Makroekonomie - moderní přístup. Praha, Management Press
2007.
Pavelka, T.: Makroekonomie. Slaný, Melandrium 2006
New Zealand Association of Economists: Stability and inflation : a volume
of essays to honour the memory of A.W.H. Phillips. Chichester : John Wiley,
c1978.
Friedman, M.: Monetaris Economics. Oxford, Blackwell 1991.
Internetové odkazy:
http://web.fame.utb.cz/cs/docs/Steker.pdf?PHPSESSID=75766b3e67e77a358c1d0fde3d9694ee
http://is.muni.cz/th/53623/pravf_m/kotlan_DP.pdf
http://dspace.upce.cz/bitstream/10195/32390/1/CL638.pdf
http://www.mfcr.cz/cps/rde/xbcr/mfcr/NAIRU_a_prirozena_mira_nezamestnanosti_CZ_pdf.pdf
http://www.finance-management.cz/065textyVypis.php?IdTxtPass=6
http://www.agronavigator.cz/default.asp?ch=15&typ=1&val=7559&ids=199
http://www.czso.cz/csu/redakce.nsf/i/home
http://www.cnb.cz/cs/index.html
Závěrečné práce (elektronický zdroj, není volně dostupný):
Ageyeva, Anna: Analyse of inflation's development in the Czech Republic.
Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze. Fakulta informatiky
a statistiky, 2009.
Hladík, Ondřej: Teorie Phillipsovy křivky a její využití ve vybraných
zemích EU. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola ekonomická v Praze.
Národohospodářská fakulta, 2010.
Foltýn, Ondřej: Phillipsova křivka. Bakalářská práce (Bc.)—Vysoká škola
ekonomická v Praze. Fakulta financí a účetnictví, 2010.
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
14.06.2011 11:06
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu