Petra Soukupová
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se zeptat, zdali existují recenze na knihu od Petry Soukupové - Marta v roce vetřelce. Předem děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
recenze lze hledat ve volně přístupném elektronickém katalogu Národní knihovny ČR na www.nkp.cz, katalogy a databáze, báze ANL a to podle klíčových slov (autor, název). Další možností je licencovaná plnotextová databáze Anopress, která je přístupna např. v NK ČR (v Referenčním centru, Klementinum 190, Praha 1) uživatelům s platným čtenářským průkazem.
Využít můžete i Bibliografii české literární vědy, kterou buduje Ústav pro českou literaturu AV ČR (http://biblio.ucl.cas.cz).
Zde je několik recenzí jak z ANL, tak z Anopressu:
Janoušek, Pavel. [Petra Soukupová: Marta v roce vetřelce]. Tvar, 2011, 22(19), s. 3. ISSN 0862-657X. Dostupné také z: http://old.itvar.cz/prilohy/77/Tvar19-2011.pdf
Šidák, Pavel. Deníková zpráva Petry Soukupové. A2, 2011, 7(24), s. 9. ISSN 1801-4542. Dostupné také z: http://www.advojka.cz/archiv/2011/24/denikova-zprava-petry-soukupove.
Klíčová, Eva. Vetřelec v české próze: je poslední román Petry Soukupové pro teenagery?. Host, 2011, 27(10), s. 54-55. ISSN 1211-9938. Dostupné také z: http://casopis.hostbrno.cz/archiv/2011/10-2011/vetrelec-v-ceske-proze.
Název: Recenze: V Tichu je dost řečí i hluchá místa
Zdroj: CT24.cz
Datum: 27.04.2016
Číslo: 118
Rubrika: Kultura
Autor: benediktovaj
Odkaz: http://www.ceskatelevize.cz/ ct24/ kultura/ 1765477-recenze-v-tichu-je-dost-reci-i-hlucha-mista
Klíčová slova: Marta, v, roce, vetřelce
Recenze: V Tichu je dost řečí i hluchá místa
Název: Kniha o jednom ztraceném mladém životě
Zdroj: Právo
Datum: 19.05.2016
Str.: 14
Číslo: 117
Rubrika: Kultura
Autor: Lucie Zelinková
Odkaz: http://pravo.novinky.cz/
ISSN: 1211-2119
Oblast: Celostátní deníky
Klíčová slova: Marta, v, roce, vetřelce
Název: RECENZE: Kniha o jednom ztraceném mladém životě
Zdroj: novinky.cz
Datum: 20.05.2016
Číslo: 141
Rubrika: Kultura
Autor: Lucie Zelinková
Odkaz: https://www.novinky.cz/ kultura/ 403918-recenze-kniha-o-jednom-ztracenem-mladem-zivote.html
Klíčová slova: Marta, v, roce, vetřelce
Název: Petra Soukupová
Zdroj: Mladá fronta Dnes magazín
Datum: 03.11.2016
Str.: 18
Číslo: 44
Rubrika: Jak žijeme
Autor: JAN MALINDA
Odkaz: http://www.idnes.cz
ISSN: 1210-1168
Klíčová slova: Marta, v, roce, vetřelce
Název: Zkuste jednou napsat: MŮJ MILÝ DENÍČKU
Zdroj: Praktická moderní žena
Datum: 08.12.2016
Str.: 22
Číslo: 1
Rubrika: Kreativní - Zábava
Autor: Lenka Jindrlová
Odkaz: http://www.praktickazena.cz/
ISSN: 0231-6471
Klíčová slova: MARTA, V, ROCE, VETŘELCE
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
23.02.2017 14:13
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu