Petr Kettner (1921-2003), Jan B. Tauber (1906-1976)
Text dotazu
Chtěl bych poprosit o dohledání životopisných údajů k autorům: Petr Kettner (1921-2003), Jan B. Tauber (1906-1976) cca v rozsahu 3-10 řádků (původ osoby,vzdělání, profese,tvorba apod.). Budu rád i za jakýkoliv odkaz.Děkuji mockrát za vyřízení.
Odpověď
K osobnosti Kettner, Petr jsme nalezli následující zdroje:
1. Heslo v publikaci
Signatura SVK PK: 127219
KUNC, Jaroslav. Slovník českých spisovatelů beletristů 1945-1956. Praha : SPN, 1957. 483, [2] s.
2. záznam v bázi AUT na serveru Národní knihovny ČR:
http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000015755&local_base=aut
3. Dále na ukázku dva nekrology z denního tisku (výstup z Mediální báze fy Anopress):
Název:                          KRÁTCE
Autor:                           čtk
Zdroj:                           Večerník Praha
Datum:                         10.06.2003
Str.:                              19
Ročník:                         13
Číslo:                            134
Název:                          Zemřel spisovatel a novinář Petr Kettner
Autor:                           (ČTK)
Zdroj:                           Právo
Datum:                         10.06.2003
Str.:                              7
Ročník:                        13
Číslo:                          134
K osobnosti Tauber Jan B. tyto zdroje:
1. Heslo v publikaci:
Signatura SVK PK: 147191-5
Kdy zemřeli : 1975-1979. Zpracoval Jaroslav Kunc. Praha : Státní knihovna ČSR, 1979. 192 s. Heslo obsahuje citace dobových nekrologů. Plné texty článků je možné získat v naší knihovně.
2. Záznam v bázi AUT na serveru Národní knihovny ČR:
http://aleph.nkp.cz/F/?func=direct&doc_number=000038040&local_base=aut
K oběma se vztahují podrobná hesla v publikaci:
Signatura SVK PK: 189164 nebo 31A13765
Slovník pseudonymů v české a slovenské literatuře : (anagramů, kryptonymů, značek, jmen původních, přijatých, dvojitých, polatinštělých atd.). Zpracoval Jaroslav Vopravil. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1973. 1540 s.
V případě obou osobností je možné dohledat recenze na jejich díla případně články o nich, tuto rešeršní službu je možné objednat při návštěvě speciální studovny http://www.svkpl.cz/cs/sluzby/bibliograficke-sluzby/resersni-sluzby-ve-specialni-studovne/ po-pá 8-18 hodin. Služba se řídí platným ceníkem SVK PK.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
30.11.2010 08:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu