Pěstování brusinek
Text dotazu
Dobrý den,
existuje nějaká kniha, která je specializovaná na pěstování brusinek? Popisuje jednotlivé druhy
a poskytuje rady, jak brusinky pěstovat. A nebo, jestli je kniha, ve které se alespoň v nějaké části
pěstování brusinek věnuje.
Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
brusinky jsou bohužel v naší literatuře dosti opomíjeným ovocem.
Několik odrůd a rad pro jejich pěstování je například zmíněno v knize:
* RUPP, Christel a PELEŠKA, Stanislav, ed. Ovocné stromy a keře: výběr, výsadba, pěstování. 1. vyd. Čestlice: Rebo, 2005. 95 s. Zahrada plus. ISBN 80-7234-395-5.
O něco více se brusinkám věnují články:
* LOUHÁ, Jana. Brusinka. Zahrádkář, 1996, 28(8), s. 2. ISSN 0139-7761.
* STAŇKOVÁ, Magdaléna Dobromila. Brusinka. Zahrádkář, 2010, 42(1). Zahrádkářka [příloha], s. vii. ISSN 0139-7761.
* SKRUŽNÁ, J. "Brusinka" indiánských šamanů. Zahrádkář, 2003, 35(9), s. 51. ISSN 0139-7761.
* PACLOVÁ, Miroslava. Klikva velkoplodá alias americká brusinka. Zahrádkář, 2011, 43(1), s. 14. ISSN 0139-7761.
* DLOUHÁ, Jana. Zimolez, muchovník, brusinky, borůvky ... Zahrádkář, 2008, 40(12), s. 18-20. ISSN 0139-7761.
Nejvíce informací o odrůdách a pěstování brusinek ovšem pravděpodobně naleznete na internetu:
* http://abecedazahrady.dama.cz/clanek/brusinka-netradicni-drobne-ovoce-do-zahrady
* http://www.nasenavody.cz/jake-vybrat-brusinky-do-zahrady
* http://hobby.idnes.cz/pestovani-brusinek-na-zahrade-i-v-kvetinaci-feg-/hobby-zahrada.aspx?c=A110519_190336_hobby-zahrada_bma
* http://zahrada.bydleniprokazdeho.cz/ovoce/Brusinky/
* http://loskutak.nova.cz/clanek/uzitkova/americke-brusinky-sklizen-a-pouziti.html
* http://www.jaktak.cz/jak-pestovat-brusinky.html
* http://pavelchlouba.blogspot.cz/2012/10/brusinka-nebo-klikva.html
* http://www.floranazahrade.cz/brusnice-brusinka-a-klikva/
Obor
Zemědělství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
11.04.2016 09:41
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu