Pěstování brambor
Text dotazu
Dobrý den, potřebovala bych zodpovědět tyto otázky:
1) Z čeho u dané plodiny vycházíme při výpočtu dávky hnojiv?
Vypočítejte průměrný odběr hlavních živin ve vztahu k průměrnému výnosu řešené plodiny.
2) Vypočítejte náklady na hnojení dusíkem (N)/na 1 ha pěstované plodiny/ podle průměrného výnusu s ohledem na aktuální cenu nejčastěji používaných
dusíkatých hnojiv.
3) Uveďte, jak lze u dané plodiny využít moderní technologické systémy
a čím je jejich využití ovlivněno.
Odpověď
Dobrý den,
děkujeme Vám za využití služeb Ptejte se knihovny.
Odpovědi na Vaše první dvě otázky obsahuje dokument "Hnojení brambor", kterou v roce
2010 vydal Výzkumný ústav bramborářský Havlíčkův Brod, s.r.o., dostupný je ve formátu
pdf na této adrese:
https://www.vubhb.cz/cs/knihovna/prakticke-informace/hnojeni-brambor, a dále odborný článek "Pěstitelské technologie jednotlivých užitkových směrů brambor" dostupný např. v knihovně zde:
https://library.vukrom.cz/records/c788b2aa-7988-442a-9bf4-9ddcbf8b8611?locale=de
Na třetí otázku byste měla odpověď najít v následujících zdrojích:
http://www.vuzt.cz/publikace/2008/104.pdf
https://vedator.org/2020/11/satelitni-technologie-pomahaji-i-rustu-pestovani-brambor/
https://www.agropress.cz/vyznam-precizniho-zemedelstvi/
Obor
Zemědělství
Okres
--
Knihovna
Národní technická knihovna
Datum zadání dotazu
06.01.2012 08:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu