Periodika z Chrudimska se zemědělskou tématikou 1950-1953
Text dotazu
Dobrý den,
obracím se na Vás s dotazem na vydávaná periodika z Chrudimska, popř. východních Čech, se zemědělskou tématikou, která vycházela v letech 1950-1953. Sháním materiály pro studii k družstevnictví a otázku kulaků a bohužel se mi nedaří dohledat lokální noviny a časopisy z této oblasti (dotčená města, archivy a knihovny je buď nemají, nebo o nich neví). Objevila jsem pouze torza (Hlinecká vesnice) a to mi bohužel pro vytvoření reálného obrazu nestačí.
Chtěla jsem se tedy zeptat, zda se u Vás nachází nějaká periodika, popř. znáte alespoň názvy titulů, či institucí, kam bych se mohla obrátit.
Velice Vám předem děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
bohužel nevlastníme žádné periodikum z této oblasti a z těchto let (pokud vůbec vycházely). Našla jsem pouze 2 tituly (mezi nimi i ta Hlinecká vesnice), které vlastní jiné knihovny. Pro vaši orientaci jsem vám udělala soupis titulů - časopisů i knih z našeho fondu - které by vás třeba mohly dále někam navést, např. samostatným článkem nebo kapitolou, případně soupisem literatury.
Možná by stálo zato obrátit se na Družstevní asociaci ČR, kde by se měla nacházet i knihovna.
http://www.dacr.cz/
Přílohy
Obor
Zemědělství
Okres
Praha
Knihovna
Knihovna Antonína Švehly
Datum zadání dotazu
11.04.2018 11:36
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu