Periodika na Brněnsku 1914–1918
Text dotazu
Dobrý den,
můžete mi prosím přiblížit, jak se dostat k nějakému seznamu periodik, které vycházely v Brně (resp. i v částech budoucího "velkého Brna") během 1. sv. v.? Hledám zejména periodika obecného charakteru (běžné zpravodajství - situace zásobování, ekonomiky, hladové demonstrace atp.). Píšu o tématu bak. práci.
Odpověď
Dobrý den,
doporučuji Vám tento titul:
KUBÍČEK, Jaromír a Zdeněk ŠIMEČEK. Brněnské noviny a časopisy od doby nejstarší až do roku 1975. 1. vyd. Brno: Universitní knihovna, 1976, 594, [2] s.
https://vufind.mzk.cz/Record/MZK01-000075267
Dále bych Vám doporučil databázi Periodika vydávaná v českých zemích: v časovém rozmezí 1914–1918 bylo pro Brno dohledáno 19 periodik.
Obor
Informace o vydaných dokumentech
Okres
--
Knihovna
Moravská zemská knihovna v Brně
Datum zadání dotazu
17.02.2015 14:28
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu