Penzijní reforma
Text dotazu
Dobrý den,
pro zpracování bakalářské práce na téma Penzijní reforma v ČR: nutnost nebo
dobývání renty bych potřebovala zdroje vhodné k tomuto tématu. Hledám
publikace, ve kterých jsou popisovány již zavedené reformy (Chile, Maďarsko,
Slovensko), informace o situaci v ČR, které se k tématu váží. Protože mám
posuzovat, zda je reforma dobývání renty tak také teoretické informace o tomto tématu. Ráda bych také, aby některé zdroje byly v angličtině (nejlépe
nějaké publikace od známých ekonomů - Stiglitz, Misses apod.).
Odpověď
Posílám seznam možné literatury a internetových odkazů k tématu vaší práce.
Díla Josepha E. Stiglitze a Ludwiga von Misese v češtině, angličtině i
dalších jazykách najdete v katalogu knihovny na adrese
http://library.vse.cz. Z katalogu můžete případně čerpat i další prameny.
Literatura:
Gill, Indermit Singh: Keeping the promise of social security in Latin
America. Washington, World Bank; Palo Alto: Stanford University Press
2004.
Public pension fund management: governance, accountability, and investment
Policies: proceedings of the second Public Pension Fund Management
Conference, May 2003. Washington, World Bank 2004.
Tullock, Gordon: The rent-seeking society. Indianapolis, Liberty Fund
2005.
Klvačová, Eva: Fenomén dobývání renty a jeho vliv na české veřejné finance.
Praha, Professional Publishing 2008.
Klvačová, Eva: Dobývání renty: teorie a praxe. Praha, Professional
Publishing 2006.
Klvačová, Eva: Státní pomoc, nebo dobývání renty?. Praha, Professional
Publishing, 2005.
Brdek, Miroslav: Trendy v evropské sociální politice. Praha, ASPI 2002.
Holman, Robert: Osobní účty ve zdravotním a penzijním pojištění. Praha,
Centrum pro ekonomiku a politiku 2002.
Bakalářské, diplomové a dizertační práce:
Eibner, Ivan: Důchodová reforma na Slovensku. BP62 - sklad
Cikánková, Kristýna: Český důchodový systém a zahraniční zkušenosti se
zaměřením na EU. DP7742 - sklad
Kotasová, Lenka: Komparace české, polské a maďarské penzijní reformy.
DP7377 - sklad
Korandová, Petra: Penzijní systémy s povinným fondovým pilířem. DP8025 -
sklad
Poláková, Petra: Mandatorní výdaje a penzijní reforma. DP - elektronický
zdroj
Živná, Renata: Důchodová reforma v ČR. DP - elektronický zdroj
Dočkal, Dalibor: Analýza a souvislosti důchodového systému ČR (příčiny a
dopady reforem). DP - elektonický zdroj
Kroutilová, Miroslava: Návrh penzijní reformy dle zkušeností okolních zemí.
DP - elektronický zdroj
Michalička, Tomáš: Návrh koncepce penzijní reformy v ČR. DIS - elektronický
zdroj
Internetové odkazy:
http://www.finmag.cz/clanek/10061/
http://www.blisty.cz/art/20012.html
http://www.businessinfo.cz/cz/clanek/pojisteni-investovani/penzijni-reforma-statu-min-sobe-vic/1000466/52154/
http://isea-cz.org/Aktuality/Posledn%C3%AD%C4%8Dl%C3%A1nkyakoment%C3%A1%C5%99e/tabid/64/articleType/ArticleView/articleId/159/Default.aspx
www.duchodovareforma.cz
www.employment.gov.sk
http://www.osn.cz/system-osn/specializovane-agentury/?i=116
http://www.oecd.org/
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
31.03.2009 14:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu