pedagogika
Text dotazu
Dobrý den, sháním do své diplomové práce nějaké
zahraniční tituly (nejlépe v angličtině) na téma projektová výuka. Mohli
byste, prosím, poradit, kde a jaké mohu sehnat - půjčit si domů? Už si nevím
rady..Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
několik cizojazyčných publikací jsme nalezli v elektronickém katalogu Národní knihovny ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/nkc) , první dva dokumenty jsou elektronické knihy z placené kolekce ebrary Academic Complete (více informací o databázi - http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_ebrary.htm) . Součástí záznamů e-knih v elektronickém katalogu jsou také odkazy pro přímý (pouze z počítačů NK ČR) a vzdálený přístup (i mimo budovu knihovny) k jejich plným textům, který je však umožněn pouze registrovaným uživatelům Národní knihovny s platným čtenářským průkazem.
U ostatních uvedených titulů jsou informace o možnostech výpůjčky uvedeny v el. katalogu pod ikonou Exempláře, zahraniční literaturu je ve většině případů možné půjčit domů (v poli Možnost výpůjčky je v takovém případě uvedeno "na 30 dní"), ovšem opět pouze registrovaným uživatelům NK ČR, kteří mohou prostřednictvím katalogu ihned zadat požadavek na výpůjčku.
1) SIMKINS, Michael et al. Increasing student learning through multimedia projects [elektronický zdroj]. Alexandria, Va. : Association for Supervision and Curriculum Development, c2002. xiii, 162 p.: ill. ISBN 0-87120-897-0.
Obsahuje: What is project-based multimedia learning? -- A multimedia primer
-- Making a real-world connection -- Defining and planning a multimedia learning project -- Ready, set, go! -- The roles of assessment -- Teachers and students : evolving roles -- Finding support for your project -- Building systemic support.
* interaktivní multimédia * projektové vyučování * elektronické knihy
2) SHARP, John A; PETERS, John; HOWARD, Keith. The management of a student research project [elektronický zdroj]. Aldershot, Hants, England ; Burlington, VT: Gower, c2002. xvi, 261 p. : ill. ; 24 cm. ISBN 0-566-08490-2.
* projektové vyučování * výzkum a vývoj * elektronické knihy
3) Miteinander lernen : interkulturelle Unterrichtsprojekte in der Schulpraxis / Bernd Hackl (Hg.). Innsbruck : Österreichischer StudienVerlag, 1993. 252 s. : il. ; 21 cm. (Studien zur Bildungsforschung & Bildungspolitik ; Bd. 9). ISBN 3-901160-18-3.
* multikulturní pedagogika -- Rakousko * projektové vyučování -- Rakousko
4) FITZ, Dieter. Die Chancen und Grenzen der Projektmethode im Biologieunterricht der gymnasialen Oberstufe, modellhaft dargestellt an zwei Unterrichtsbeispielen. Tübingen : Eberhard-Karls-Universität Tübingen, 1998. v, 318 l. : il.
5) HACKL, Bernd. Projektunterricht in der Praxis: Utopien, Frustrationen, Lösungswege. Wien : Österreichischer Studien-Verlag, 1994. 175 s. : il. ; 21 cm. (Texte zur Schultheorie und Unterrichtsforschung ; Bd. 1). ISBN 3-901160-13-2.
Dále jsme zkusili vyhledávat v Souborném katalogu ČR (http://aleph.nkp.cz/cze/skc) , který nabízí záznamy dokumentů z fondů zejména krajských, akademických a odborných knihoven. Informace o dostupnosti požadovaného titulu v konkrétní knihovně naleznete u každého záznamu pod návěštím Ve fondu. Podmínky a dobu výpůjčky si každá knihovna stanovuje sama, tyto informace bývají k dispozici v knihovních katalozích.
Pokud o některou z publikací projevíte zájem a knihovna, kterou navštěvujete jako registrovaný čtenář, ji nebude mít ve fondu, je možné požádat o výpůjčku prostřednictvím meziknihovních služeb, více informací Vám poskytnou pracovníci vaší knihovny. Tato možnost samozřejmě platí i pro knihy nalezené
ve fondu NK ČR, v případě, že nejste naší čtenářkou.
6) Interactive online education: implications for theory and practice / edited by Charles Juwah. London : Routledge, 2006. xv, 256 s. : il. (Open and flexible learning series). ISBN 0-415-35742-X
* virtuální vzdělávání * e-learning * distanční vzdělávání * projektové vyučování
7) HUTCHINSON, Tom. Introduction to project work. Oxford: Oxford University Press, 1991. 23 s.: barev. il. ISBN 0-19-470203-0.
* projektové vyučování
8) FRIED-BOOTH, Diana L. Project work. Oxford: Oxford University Press: 1986. -- 89 s. : il.. -- (Resource books for teachers). ISBN 0-19-437092-5.
* jazyková výuka * projektové vyučování
9) FRIED-BOOTH, Diana L. Projekt work. 2nd ed. Oxford: Oxford University Press, 2004. 127 s.: il. ; 25 cm. (Resource books for teachers). ISBN 0-19-437225-1.
* angličtina * jazyková výuka * projektové vyučování * metodické příručky
10) PHILLIpS, Diane; BRUWOOD, Sarah; DUNFORD, Helen. Projects with young learners. Oxford: Oxford University Press, 1999. 152 s.: il. ; 28 cm. (Resource books for teachers). ISBN 0-19-437221-9.
* angličtina * jazyková výuka * projektové vyučování
11) BOSS, Suzie; KRAUSS, Jane. Reinventing project-based learning : your field guide to real-world projects in the digital age. Eugene :International Society for Technology in Education, 2007. x, 200 s. : il. ISBN 978-1-56484-238-1.
* projektové vyučování * vyučovací metody * počítačem podporovaná výuka * virtuální vzdělávání
12) KAHN, William A. The student's guide to successful project teams. New
York: Routledge, 2009. xvii, 238 s. ISBN 978-0-8058-6184-6.
* skupinové vyučování * projektové vyučování
13) WRAY, David. Teaching information skills through project work. London:
Hodder & Stoughton, 1991. 89 s. : tab. (UKRA teaching of reading series). ISBN 0-0340-35396-1.
* projektové vyučování
14) BRANDES, Donna; GINEES, Paul. A guide to student-centred learning. Oxford: Oxford University Press, 1986. ix, 275 s. ISBN 0-631-14933-3.
* projektové vyučování
15) WÖLL, Gerhard. Handeln : Lernen durch Erfahrung : Handlungsorientierung und Projektunterricht. Baltmannsweiler : Schneider Verlag Hohengehren, 2004. viii, 246 S. (Grundlagen der Schulpädagogik ; Bd. 23). ISBN 3-89676-790-9.
16) Projektunterricht : ein praxisorientiertes Handbuch / herausgegeben von Dagmar Hänsel. 2. Aufl. Weinheim : Beltz Verlag, 1999. 364 s. (Beltz Handbuch). ISBN 3-407-83147-1.
17) EMER, Wolfgang; LENZEN, Klaus-Dieter. Projektunterricht gestalten - Schule verändern: Projektunterricht als Beitrag zur Schulentwicklung. Baltmannsweiler : Schneider Verlag Hohengehren, c2005. viii, 237 S. (Basiswissen Pädagogik ; Bd. 6). ISBN 3-89676-936-7.
Domníváme se, že další publikace byste mohla nalézt také pomocí portálu Jednotné informační brány (http://www.jib.cz) , která umožňuje souběžné prohledávání v několika zdrojích najednou (knihovních katalozích, bibliografických i plnotextových databázích atd.), do vyhledávacího pole můžete zadat spojení projektová výuka nebo projektové vyučování, doporučovali bychom využít i znaménko ? pro pravostranné rozšíření výrazu o libovolný počet znaků (např. projekt? and výuk?). Odkazy na další publikace by Vám mohla poskytnout také Národní pedagogická knihovna Komenského (http://www.npkk.cz/) .
Pokud byste měla zájem i o zahraniční články vztahující se k tomuto tématu, knihovny nabízejí svým registrovaným uživatelům přístup k placeným databázím, některé z nich obsahují také plné texty. Kompletní přehled databází, které má k dispozici Národní knihovna, naleznete na adrese http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3 , registrovaní uživatelé NK ČR mohou k databázím přistupovat buď z počítačů NK ČR nebo přes vzdálený přístup (http://www.nkp.cz/pages/page.php3nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104). Na oblast výchovy a vzdělávání je zaměřena také volně dostupná bibliografická databáze ERIC (Education Resources Information Center, http://www.eric.ed.gov/),  ve které byste mohla rovněž nalézt zajímavé citace.
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.12.2010 09:57
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu