péče o psa
Text dotazu
a jak by sem se měla správně starat o pejska aby nechytil nějakou závažnou nemoc?děkuji
Odpověď
Dobrý den, základem fyzického zdraví každého psa je správná výživa a také péče o srst, drápy atd. Měla byste s ním také každoročně navštěvovat zvěrolékaře, se kterým se můžete ohledně péče o Vašeho psa poradit. Jednou měsíčně můžete provádět jednoduchou kontrolu i sama prohlédnutím srsti, očí, uší, pacek.
Proti některým chorobám lze psy očkovat (např. proti vzteklině). Prvním znamením (i bez vnějších příznaků) bývá změna v chování psa - může být lhostejný, unavený, neustále polehává apod. Pak je nejlepší vyhledat odbornou pomoc.
Péči o psa se věnují např. následující publikace:
1) FOGLE, Bruce. 101 praktických rad jak pečovat o psa. Praha: Ikar, 1996. 72 s. ISBN 80-7202-020-X.
2) SEHNEROVÁ, Ivana. Zdravý pes aneb Jak být ve své kůži. Praha: Jan Hollauer, 2002. 127 s. ISBN 80-239-0791-3.
3) DAVIS, Caroline. Můj pes: úplný průvodce péčí o psa po celý jeho život. Praha: Ottovo nakladatelství, 2005. 192 s. ISBN 80-7360-215-6.
4) HOFFMAN, Matthew. Psi: chov, výcvik, nemoci, zdravotní péče, první pomoc. Praha: Nakladatelství Slovart, 2005. 448 s. ISBN 80-7209-245-6.
5) LARKIN, Pter. Obrazový průvodce péče o psa. Praha. Svojtka & Co., 2000. 96 s. ISBN 80-7237-217-3.
6) WEGLEROVÁ, Monika. Pes: jak o něj pečovat a jak mu porozumět. Praha: Nakladatelství Vašut, 1998. 59 s. ISBN 80-7236-009-4.
nebo internetové stránky - http://www.muj-pes.cz/pece/ . V případě potřeby je možné využít i bezplatnou Veterinární poradnu - http://www.vetcentrum.cz/stodulky/poradna .
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.11.2008 09:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu