pavouk Nephila
Text dotazu
Aký dôležitý je vibračný signál si iste uvedomuje
samček tropického pavúka r. Nephila, ktorý sa chystá páriť? Prečo mu záleží
tak na tom, aby nevyvolal rozochvenie vlákien, keď sa po sieti približuje ku
samičke?
Odpověď
Dobrý den,
z formulace Vašeho dotazu usuzujeme, že se jedná o otázku v testu, úkolu či jednu z otázek ke zkoušce. Tyto dotazy v rámci služby Ptejte se knihovny nezodpovídáme. Nabízíme Vám však přehled literatury, ve které byste mohla odpověď nalézt:
* FABRE, Jean-Henri-Casimir. Život pavouka. ve Volvox Globator 1. vyd. Praha
: Volvox Globator, 2011. ISBN 978-80-7207-820-2.
* Pavouci. 1. vyd. Praha : Svojtka & Co., 1999. ISBN 80-7237-199-1.
* Pavoukovci a další bezobratlí. 1. vyd. V Praze : Knižní klub, 2003. ISBN 80-242-0672-2.
* Pavouci. 1. vyd. Praha : Svojtka & Co., 1999.
Zajímavý článek k danému tématu:
http://www.rozhlas.cz/planetarium/priroda/_zprava/pavouci-kamasutra--761089
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
27.07.2012 13:30
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu