Pavouci na území České republiky
Text dotazu
Vybrat pár zástupců, území, kde žijí, typ pavučiny, zajímavosti
Odpověď
Dobrý den,
vaše zadání i jeho přímočará formulace předpokládá poměrně velkou obeznalost v problematice české fauny, spec. hmyzu, potažmo velmi rozsáhlého množství dosud známých i nově objevovaných druhů pavouků, kterou pracovníci ORMS opravdu nejsou vybaveni. Museli bychom se dost podrobně seznámit s odbornou literaturou a to můžete velmi dobře udělat Vy sama - ve 3 doporučených publikacích najdete všechny údaje, které Vás zajímají:
Buchar, Jan, 1932-
Catalogue of spiders of the Czech Republic / Jan Buchar, Vlastimil Růžička ; edited by Peter Merrett. -- Praha : Peres, 2002. -- 349 s. : mapy ; 30 cm
ISBN 80-86360-25-3 (váz.)
* pavouci* fauna - Česko * katalogy
Signatury:* 54 D 122130* III 158360
Buchar, Jan, 1932-
Naši pavouci / Jan Buchar, Antonín Kůrka. -- Vyd. 2., upr.. -- Praha :
Academia, 2001. -- 162 s., [24] s. obr. příl. : il. (některé barev.) ; 21 cm
ISBN 80-200-0964-7 (váz.) ISBN 80-200-0331-2 (chyb.)
. -- Obsahuje bibliografii a rejstřík
* pavouci * fauna - Česko * fauna -- Slovensko * klíče * přehledy
Signatury:* 54 H 215140* 54 H 222296* I 402916* SF II 070605
Baum, Jiří, 1900-1944
V říši pavouků : doplňková četba k učebnicím zoologie pro zákl.
devítileté školy, stř. všeobec. vzdělávací, zeměd. a pedagog. školy / naps.
Jiří Baum, Jan Buchar ; obr.: Bohuslav Holubec ; fot.: J. Baum a J.V.
Staněk. -- 2., upr. vyd., (v SPN 1. vyd.). -- Praha : SPN, 1973 (Čes. Těšín
: Tisk 3). -- 289, [2] s. ; 8°. -- (Knižnice všeobec. vzdělání mládeže.
Řada: Maják)
ISBN (Váz.) : Kčs 19,00
Resumé: Desítky názorných kreseb a fotografií doplňují populárně psanou knížku o životě pavouků, kterou vydal v r. 1938 tragicky zesnulý arachnolog Jiří Baum. Od té doby se zdvojnásobil počet zjištěných pavoučích druhů na našem území a pokročilo i bádání o užitečnosti pavouků při hubení škodlivého býložravého hmyzu. Všechny tyto nové poznatky zachytil ve druhém vydání pokračovatel Baumova díla Jan Buchar..
* Pavouci - život - výklady populární
Signatury:* 54 K 039260* I 216733* SF III 004698 Knihy si můžete půjčit v knihovně svého regionu, ev. si je jejím prostřednictvím vypůjčit pomocí meziknihovní výpjční služby.
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
21.12.2007 09:48
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu