Pavel Albieri
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych se dozvěděla něco o spisovateli Pavlu Albierim vl. jménem Jan Mucek. Vím, že tragicky zemřel v Americe, ale nevím jestli se tam oženil a měl děti a něco o manželce. Doplňuji rodokmen a toto nemohu nikde sehnat. I jakákoliv jiná informace o jeho životě mě potěší.
Odpověď
Dobrý den,
bohužel se zdá, že žádný ucelenější životopis Pavla Albieriho dosud nebyl zpracován. Ohledně jeho rodinných osudů po odjezdu do Ameriky jsme našli ve Wikipedii zmínku: „8. září 1898 se oženil s May Jaegerovou z New Yorku. Později se přestěhovali do Chicaga, kde Albieri získal místo reklamního agenta u firmy Josef Triner, výrobce hořkého vína. Bydleli na 799 Ashland Avenue.“ Wikipedie odkazuje na článek z Národních listů ze dne 30. 9. 1898, kde jsme skutečně našli následující text: „—Rodinné zprávy. Z Ameriky došlo nás toto oznámení: P a v e l   A l b i e r i, redaktor a vydavatel měsíčníku ´Americký Sborník´ v Milwaukee, Wis. a miss M a y   J a e g e r o v a z New York City, pokládají za čest oznámiti svůj sňatek před soudcem Zabulonem Pheattem, J. of  P. dne 8. září 1898.“ Nepodařilo se nám ovšem najít žádnou informaci o tom, zda se Albieri spolu se svou americkou manželkou dočkali i potomků. Ve zprávách o spisovatelově pohřbu jsou jako zúčastněni rodinní příslušníci zmíněni pouze manželka a tchán.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Archeologický ústav AV ČR, Praha
Datum zadání dotazu
16.12.2014 15:09
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu