Pátrání po vojákovi 1.světové války
Text dotazu
Dobrý den, nemůžu se dopátrat informace o mém dědovi, který byl účastníkem 1.sv.války. Jmenoval se Karel Šilínek, nad. 15.2. 1884 v Přestavlkách a sloužil v Benešově ve 102.ppi. Děkuji
Odpověď
Dobrý den,
s Vaším dotazem se můžete obrátit na Vojenský ústřední archiv - Vojenský historický archiv, kde jsou umístěny tzv. kmenové listy vojáků - tj. záznamy jejich vojenské služby. Fond je sice dosti proskartovaný, ale záznamy branců narozených v r. 1884 by tam měly být, pro jeho dohledání stačí uvést informace, které jste napsala nám.
Kontakt je: www.vuapraha.cz, e-mail podatelna-vua@army.cz.
V Seznamech ztrát (Verlustliste) rakousko-uherské armády, které naše knihovna zdigitalizovala a zpřístupnila, jsem našel také záznam o jeho zranění ze začátku 1915 (ke zranění patrně došlo už v roce 1914) - viz https://kramerius.army.cz/search/handle/uuid:a5937950-19fd-11df-af0e-0013d398622b .
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Vojenský historický ústav - knihovna
Datum zadání dotazu
09.05.2017 10:43
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu