Panna na pařízku - hádanka
Text dotazu
Co to je? Sedí panna na pařízku,drží pejska na řetízku,čtyři nohy má,nechodí a netrká.
Odpověď
Dobrý den, v Pravidlech formulace dotazu na
http://www.ptejteseknihovny.cz/zadani-dotazu (pod formulářem pro dotaz) je uvedeno, že v rámci služby Ptejte se knihovny se nevypracovávají referáty či školní úkoly.http://www.kmp.plzen-city.cz/. Jiné veřejné knihovny můžete nalézt prostřednictvím báze ADR (http://sigma.nkp.cz/cze/adr). http://skc.nkp.cz), Souborný katalog SKAT (http://www.skat.cz), Jednotná informační brána (http://www.jib.cz).
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Plzně, p. o.
Datum zadání dotazu
06.11.2009 14:24
Ivana Hermanova píše:
Středa 21.09.2016 17:05
Dobrý den Prosím o vyústění hádanky SEDI PANNA NA ŘETIZKU,DRŽÍ PEJSKA NA ŘETIZKU. ČTYŘI NOHY MÁ, NECHODÍ A NETRVÁ. co je to?
PSK - admin píše:
Čtvrtek 22.09.2016 11:03
Dobrý den, odpověď obdržíte e-mailem, služby PSK.
Vladimira Dvořáková píše:
Čtvrtek 13.09.2018 15:58
Dobrý den,ráda bych znala odpověď na hádanku:Sedi panna na pařízku,sedí pejska na řetízku.Čtyři nohy má,nechodí a netrká.
Děkuji Dvořáková
PSK - admin píše:
Pátek 14.09.2018 08:36
Dobrý den,
přesně stejný dotaz jsme již několikrát zodpovídali.
Odpověď je uložena v archivu služby Ptejte se knihovny viz https://www.ptejteseknihovny.cz/dotazy/hadanka...
...a taky tady http://www.ptejteseknihovny.cz/[…]/?searchterm=sedí a tady http://www.ptejteseknihovny.cz/[…]/?searchterm=sedí.
Hádanka o panně na pařízku je známa už velmi dlouhou dobu, viz ZÍBRT, Čeněk. Český lid, 1896, Roč. V, s. 340 (http://tyfoza.no-ip.com/[…]/index.htm ).
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu