panna na pařízku
Text dotazu
sedí panna na pařízku, drží pejska na vodítku. co je to?
Odpověď
Dobrý den,  cílem služby Ptejte se knihovny není vypracovávat školní úkoly. Tato informace je uvedena v Pravidlech formulace dotazu na http://www.ptejteseknihovny.cz/zadani-dotazu (pod formulářem pro dotaz).
Z tohoto důvodu Vám nemůžeme zaslat rozluštění hádanky "Sedí panna na pařízku, drží pejska na řetízku". Řešení však naleznete např. v těchto knížkách pro děti nebo v článku z časopisu Český lid:
* ŽÁČEK, Jiří. Hádanky a luštěniny. 1. vyd. Praha : Šulc a spol., 2004. 86 s.
* ŽÁČEK, Jiří. Hádanky a luštěniny na prázdniny. 2. vyd. Praha : Šulc a spol., 1998, c1997. 32 s.
* Říkadla, písničky a hádanky. 4. vyd.  Praha : Státní nakladatelství dětské knihy, 1965. [62] s.
* SOUKUP, Jan; ZÍBRT, Čeněk. Příspěvek k staročeským sbírkám "pohádek"
(hádanek). Český lid. 1896, roč. V, s. 330-340. Naskenovaný časopis Český lid je na internetu volně přístupný v Elektronické knihovně Národního ústavu lidové kultury.
Pokud nemáte žádnou z výše uvedených knih ve své knihovně, můžete využít např. veřejnou knihovnu v místě Vašeho bydliště. Najbližší veřejnou knihovnu můžete nalézt prostřednictvím báze ADR (http://sigma.nkp.cz/cze/adr), do vyhledávacího formuláře stačí zadat název města či obce. Informace o svém fondu knihovny zveřejňují prostřednictvím katalogů, velká část knihoven zpřístupňuje své katalogy na internetu. Kromě katalogů jednotlivých knihoven existují i zdroje, které obsahují informace o fondech více knihoven - např.
Souborný katalog ČR (http://skc.nkp.cz), Souborný katalog SKAT (http://www.skat.cz), Jednotná informační brána (http://www.jib.cz).
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.10.2008 14:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu