-
To se mi líbí
-
Doporučit
Dobrý den, chtěla jsem se zeptat, zda se zelenina pak choi řadí mezi listovou nebo košťálovou zeleninu. Na internetu píší pokaždé něco jiného. Děkuji za odpověď.
Dobrý den,
pak choi řadíme do čeledi brukvovitých, vyvolává dojem zelí (v některých publikacích je označováno jako zelí (hořčičné), jinde je přiřazováno k mangoldu (čínskému)). Nejedná se však o zelí, neboť nevytváří hlávku. Zelenina se vyznačuje bílým silnějším stonkem, který je zakončen svěže zelenými lístky. Hovoříme o listové zelenině.
S dotazem se taktéž můžete obrátit na Knihovnu Antonína Švehly (zemědělská a potravinářská knihovna), která je na oblast potravinářství specializována. Kontakt přikládáme: http://www.knihovnasvehly.cz/kontakty/.
Literatura:
* INGRAM, Christine. Všechno o jídle: světová encyklopedie. 1. vyd. Praha: Fortuna Print, ©2006. 512 s. ISBN 80-7321-251-X., konkrétně strana 256. http://kramerius4.nkp.cz/[…]/uuid:3081f130-d355-11e3-93a3-005056825209
* DUŽÍ, Jana. Užitková zahrada: plánování, výsevy, pěstování, ošetřování, množení, sklizeň. Překlad Jozef Zelinka. Ostrava: Blesk, 1994. 159 s. ISBN 80-85606-57-7.
Internetový informační zdroj:
* https://www.celostnimedicin[…]s-chutny-cinsky-mangold.htm
Zemědělství
--
Národní knihovna ČR
06.04.2018 14:00