P2P učení
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych se něco dozvědět o P2P učení (P2P learning). Můžete mi doporučit nějaký relevantní zdroj?
Děkuji za odpověď.
Odpověď
Dobrý den,
v českém jazyce k tématu peer to peer (P2P) learningu či obecně peer learningu vyšlo prozatím pouze několik článků. Více informací naleznete v anglickém jazyce:
Knihy, časopisy a články (katalogy Národní knihovny ČR):
* Journal of peer learning [elektronický zdroj]. -- Wollongong, N.S.W. : University of Wollongong, 2011-
* The power of peer learning [elektronický zdroj] : networks and development cooperation / Jean-H. Guilmette.. -- New Delhi, IN : Academic Foundation, 2007. -- 257 p. : ill. (dstupný v rámci licencované databáze NK ČR)
* DOBROVOLNÁ, Saša. Počátky mentoringu v Česku. Komenský: časopis pro učitele základní školy, 2014/2015, 139(1), s. 5-11. ISSN 0323-0449. Dostupné také z: http://katedry.ped.muni.cz/pedagogika/wp-content/uploads/sites/17/2015/02/komensky_01_139.pdf.
Články  a knihy (výběr - Pedagogická knihovna J. A. Komenského )
* Vodičková, Marcela. Co je to PEER? Semperfit CZ , č.5 (1999), s.8. Odkaz na záznam: http://katalog.npmk.cz/documents/62062
* Havelka, Miloslav. "Peer" plný vrstevníků. Děti a my CZ Roč. 32, č.2 (2002), s.33. Odkaz na záznam: http://katalog.npmk.cz/documents/77835
* Rybová, Lucie; Ješina, Ondřej. Peer tutoring ve školní tělesné výchově. Tělesná výchova a sport mládeže : odborný časopis pro učitele, trenéry a cvičitele Praha : Karolinum (nakladatelství), 1994 [1935]- 1210-7689 sv. ; 21 cm Roč. 76, č. 3 (2010), s. 6-9.  Odkaz na záznam: http://katalog.npmk.cz/documents/273244
* Topping, Keith J. Trends in Peer Learning. Educational psychology : an international journal of experimental educational psychology Abingdon : Carfax Publishing Company, 1981- 0144-3410 GB Roč. 25, č. 6 (2005), s. [631]-645 Odkaz na záznam: http://katalog.npmk.cz/documents/106650
* Revill-Horne di, Maureen; Merret, Frank. Peer Group Tutoring to Improve Reading. Educational Review GB Roč. 49, č.1 (1997), s.67-74. Odkaz na záznam: http://katalog.npmk.cz/documents/52211
* Faucette, Nell; Nugent, Peg. Preservice teachers' responses to a peer mentoring innovation the "leavers" and "completers". Education : (Chula Vista) Chula Vista : Project Innovation, 0013-1172, Roč. 132, č. 3 (2011/2012), s. 548-559 132:3 2012. Odkaz na záznam: http://katalog.npmk.cz/documents/406592
* Kohler, Frank W.; Maccullough Crilley, Kerry; Shearer, Denise D.; Good, Gloria. Effects of Peer Coaching on Teacher and Student Outcomes. Journal of Educational Research US Roč. 90, č.4 (1996/97), s.240-250. Odkaz na záznam: http://katalog.npmk.cz/documents/48021
* Rittschof, Kent A.; Griffin, Bryan W. Reciprocal Peer Tutoring: re-examining the value of a co-operative learning technique to college students and instructors. Educational psychology GB Roč. 21, č.3 (2001), s.313-331. Odkaz na záznam: http://katalog.npmk.cz/documents/73643
* Houlston, Catherine; Smith, Peter K.; Jessel, John. Investigating the extent and use of peer support initiatives in English schools.  Educational psychology : an international journal of experimental educational psychology Abingdon : Carfax Publishing Company, 1981- 0144-3410, Roč. 29, č. 3 (2009), s. [325]-344. Odkaz na záznam: http://katalog.npmk.cz/documents/264856
Internetové zdroje:
* http://www.itworx.education/collaborative-learning-vs-peer-to-peer-learning/
* http://www.cdtl.nus.edu.sg/success/sl37.htm
* http://www.jesexpertise.be/bibb/bijlagen/trends.pdf
Další literaturu k tématu můžete dohledat prostřednictvím  již zmíněného Online katalogu Národní knihovny ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/nkc, Souborného katalogu ČR: http://aleph.nkp.cz/cze/skc a Jednotné informační brány: http://www.jib.cz .  Další články  - prostřednictvím  již zmíněné databáze Pedagogické knihovny J. A. Komenského (http://katalog.npmk.cz/) a článkové bibliografie ANL: http://aleph22.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-b&local_base=anl
K danému tématu se vztahuje i řada zahraničních článků a knih. K jejich dohledání můžete použít online licencované databáze knihoven (v Národní knihovně ČR jsou dostupné databáze viz http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104 ) Volně dostupné jsou článkové databáze portálu JIB (http://www.jib.cz - zahraniční články, zahraniční články - licencované) a databáze Google Scholar ( http://scholar.google.cz/) .
Zahraniční  monografie k tématu je možné dohledat prostřednictvím katalogu WorldCat OCLC: www.worldcat.org. Využít můžete také vyhledávač Google Books: http://books.google.cz/.
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
08.11.2016 13:11
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu