P. Wágner, malíř, 1. pol. 20. stol.
Text dotazu
P. W/V/ag/c/ner, nejspíše P. Wágner
prosím o info, děkuji
Odpověď
Vážená paní (…),
ve slovníku Allgemeines Lexikon der bildenden Künstler des XX. Jahrhunderts, Leipzig, 1961, s. 66 jsem našla tři P. Wagnery, žádného s přímým vztahem k českým zemím (v českých uměnovědných slovnících jsem žádného P. Wagnera [Vagnera] z 1. poloviny 20. století nenašla):
1) Philipp Wagner (*3. 4. 1914 Würzburg - +10. 11. 2004 Pöcking ), německý malíř, grafik a ilustrátor, žil v Mnichově.
http://www.kirchenkreis-soest.de/ich-suche/news-infos/nachrichten/nachrichtendetails/news/kirchen-europas/?tx_news_pi1%5Bcontroller%5D=News&tx_news_pi1%5Baction%5D=detail&cHash=e92caac3adc6a640245dc0f4a42df26e
2) Pierre Wagner (*9. 9. 1897 Paříž - 1943), francouzský figurální malíř a malíř-krajinář, žil v Paříži. http://www.invaluable.com/artist/wagner-pierre-1897-uzb494kbdk
http://www.artnet.com/artists/pierre-wagner/past-auction-results
3) Piet(er) Wagner (*6. 3. 1891 Amsterdam - +2. 2. 1962 Amsterdam), holandský malíř a litograf, žil v Amsterdamu.
http://www.biografischportaal.nl/persoon/18623423
Pokud máte zájem o další informace (jejich dílo, podpisy), obraťte se, prosím na Moravskou galerii v Brně: http://www.moravska-galerie.cz/moravska-galerie/o-galerii/kontakt.aspx
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Moravská zemská knihovna v Brně
Datum zadání dotazu
11.03.2016 16:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu