P. Just Sautel
Text dotazu
Dobrý deň, som študentkou ... V diplomovej práci spracúvam alegorické básne P. Justa Sautela z diela Lusus poetici allegorici. K téme mi chýbajú informácie o tomto autorovi, a preto chcem zistiť, či sa u Vás nenachádzajú nejaké dostupné informácie o P. Justovi Sautelovi.
Odpověď
V Knihopise českých a slovenských tisků od odby nestarší až do konce XVIII. století - je uvedeno: Sautel, Pierre Iust narodil se 13.5.1613 ve Valence (Drome), dne 27. 9. 1635 vstoupil do jesuitského řádu. Francouzský básník, učitel poesie a rétoriky. Zemřel 8.7.1662 v Tournon. R. 1684 vyšlo v Praze jeho dílo" Lusus poetici allegorici" z r. 1656.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
18.05.2010 13:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu