Otto Steinl
Text dotazu
Dobrý den. Marně se snažím získat ke své práci informace o architektovi Otto Stainlovi(životopis), který nějaký čas působil v Karlových Varech a má na svědomí stavbu budovy České spořitelny. Vím jen, že zemřel roku 1907, rok po dokončení stavby. Stačily by mi tituly knih, kde se o něm něco více dozvím. Děkuji za pomoc.
Odpověď
Dobrý den,
stručné heslo o architektu Otto Steinlovi (psáno s e!), 1885-1907 uvádí:
Encyklopedie architektů, stavitelů, zedníků a kameníků v Čechách / [zpracovali Pavel Vlček (editor) ... et al.]. -- Vyd. 1.. -- Praha : Academia, 2004. -- 761 s. ; 27 cm
Dále je tu uvedena literatura, zřejmě spíše k dílu než k životu:
Linke, E., Heimatkunde des Karlsbaden Bezirkes. Kunstgeschichte, Karlovy Vary 1937, str.42;
Umělecké památky Čech 2, Praha 1978, str.34.
Více jsme bohužel nezjitili. Zkuste se prosím ještě obrátit prostřednictvím naší služby na knihovnu Uměleckoprůmyslového muzea, má v tomto oboru lepší zdroje.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.02.2008 14:25
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu