Osudy dobrého vojáka Švejka
Text dotazu
koupil jsem si v antikvariátu 4 díly Osudů dobrého vojáka Švejka. Knížky jsou asi z roku 1925, ale není v nich uvedené vydání. Rád bych se zeptal jestli můžete pomoci zjistit vydání
Odpověď
Doporučuji knihu: PYTLÍK, Radko a LAISKE, Miroslav. Bibliografie Jaroslava Haška : soupis jeho díla a literatury o něm. Praha : Státní pedagogické nakladatelství, 1960. 335 s. Signatura Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje je 137186. V této knize je na stranách 189-196 otištěn soupis knižních vydání Osudů dobrého vojáka Švejka za světové války vydaných do roku 1955.
K roku 1925 se vztahují tyto údaje:
1. Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války. Napsal Jarosla Hašek. Díl.I. Obálku kreslil Josef Lada. [7.vyd.] Praha, A. Synek [1925]. 8°, 255 str.
2. Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války. Napsal Jarosla Hašek. Díl. II. Obálku kreslil Josef Lada. [6.vyd.] Praha, A. Synek 1925. 8°, 255 str.
3. Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války. Napsal Jarosla Hašek. Díl. III. Obálku kreslil Josef Lada. [6.vyd.] Praha, A. Synek 1925. 8°, 256 str.
4. Osudy dobrého vojáka Švejka za světové války. Napsal Jarosla Hašek. Díl. IV. Obálku kreslil Josef Lada. [2.vyd.] Praha, A. Synek 1925. 8°, 255 str.
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
06.12.2007 16:12
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu