osada Náhon
Text dotazu
Dobrý den, můžete mně prosím sdělit informaci o obci \"Náhov\" někde na
královéhradecku? V roce 1891 se zde měl narodit můj dědeček, ale tím moje
povědomost o této obci končí. Děkuji mnohokrát.
Odpověď
Obec Náhov jsem bohužel nenašla ani v Retrospektivním lexikonu obcí ČSSR
(1850-1970) ani v knize Profous, A.: Místní jména v Čechách. Domnívám se
proto, že by mohlo jít o osadu Náhon, která ležela 2 km od Hradce Králové.
Malšovická osada Náhon vznikla ke konci 18. stol. Od r. 1927 se stala osada
Náhon částí Malšovic. Dnes je již součástí HK.
Pokud budete mít zájem o bližší informace o historii této osady, naleznete
je v knize: Domečka, L.; Sál, F.L.: Královéhradecko. Místopis soudního
okresu královéhradeckého. 1. díl. Hradec Králové: Bratří Peřinové, 1928.
151s.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
14.03.2008 10:45
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu