Oprava starého nábytku a dýh
Text dotazu
Dobrý den,
Sháním dokumenty a publikace o opravách starého, (ideálně) dýhovaného nábytku a jak je provádět. Děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
rady a potřebné informace k restaurování starého nábytku přinášejí mimo jiné následující publikace:
* COOK, William. Restaurování a opravy nábytku. Překlad Ladislav Ptáček. 2. vyd. Čestlice: Rebo, 2010. 256 s. ISBN 978-80-255-0408-6.
* MEDKOVÁ, Eva a BOHMANNOVÁ, Andrea. Starožitný nábytek: údržba a opravy. 2., přeprac. a dopl. vyd. Praha: SNTL, 1985. 262 s. Polytechnická knižnice. Řada 3, Udělejte si sami; sv. 66.
* MILES, Harald. Restaurování nábytku. 1. vyd. Čestlice: Rebo, 2002. 80 s. Udělej si sám. ISBN 80-7234-227-4.
* LOSOS, Ludvík. Historický nábytek: konstrukce, údržba, restaurování. 1. vyd. Praha: Grada, 2013. 266 s. ISBN 978-80-247-3546-7.
* DAVID, Stanislav a KADLEČEK, František. Nábytek-údržba, opravy a úpravy. 1. vyd. Praha: SNTL, 1977. 209 s. Řada polytechnické literatury. Polytechnická knižnice. Řada 3, Udělejte si sami; sv. 64.
* SEVERA, Petr. Císařský nábytek a jeho restaurování. Vyd. 1. [Praha]: Gema Art, C2006. 141 s. ISBN 80-86087-57-3.
Vybrané internetové zdroje:
* http://www.chatar-chalupar.cz/restaurovani-dreveneho-nabytku/
* http://www.restaurovanistarozitnosti.cz/oprava-dyh-a-intarzii.php
* http://www.rady-kutilum.com/rnovace-dyhy-68
* http://www.novinky.cz/bydleni/jak-na-to/150029-nova-krasa-stareho-nabytku.html
V případě komplikovanějších zásahů je možné svěřit restaurátorské práce odborníkům. Restaurováním starého historického nábytku se zabývá celá řada dílen v ČR.
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
02.11.2015 13:51
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu