opilý člen volební komise
Text dotazu
Dobrý den, měl bych dotaz, v minulosti se nám stalo že člen volební komise voleb do obecního zastupitelstva přišel velmi opilí, chtěl bych se tedy zeptat který právní předpis řeší podobné situace, předem děkuji.
Odpověď
Dobrý den,
z právního hlediska Vám bohužel nemůžeme poskytnout fundovanou odpověď. Z tohoto důvodu v rámci služby Ptejte se knihovny dotazy právního charakteru nezodpovídáme.
Se svým dotazem se zkuste obrátit například na bezplatnou právnickou poradnu http://www.poradna.vecerniskola.cz/ .
Ve volně dostupných databázích zákonů jsme k otázce volebního zákona nalezli mimo jiné následující právní předpisy:
247/1995 Sb. (ZÁKON ze dne 27. září 1995 o volbách do Parlamentu České republiky a o změně a doplnění některých dalších zákonů), k danému problému se zde vztahuje následující paragraf:
"§ 20 Pořádek ve volební místnosti a jejím bezprostředním okolí Za pořádek ve volební místnosti a jejím bezprostředním okolí odpovídá předseda okrskové volební komise nebo předseda zvláštní okrskové volební komise. Jeho pokyny k zachování pořádku a důstojného průběhu hlasování jsou závazné pro všechny přítomné. "
http://www.nssoud.cz/zakony/247_1995.pdf
Dále:
130/2000 Sb. (Zákon o volbách do zastupitelstev krajů: http://zakony-online.cz/?s188&q188=72 ) ; 491/2001 Sb. (Zákon o volbách do zastupitelstev obcí: http://zakony-online.cz/?s187&q187=78) ; 233/2000 Sb. : http://portal.gov.cz/app/zakony/zakonInfo.jsp?idBiblio=49546&fulltext=2~2F1969&nr=&part=&name=&rpp=100;  152/2000 Sb.: http://portal.gov.cz/app/zakony/zakonPar.jsp?page=0&idBiblio=49374&fulltext=152~2F2000&nr=&part=&name=&rpp=15#local-content)
Zákoník práce: 262/2006 Sb. (http://zakonik-prace.cz/)
Obor
Právo
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
13.12.2012 15:50
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu