operní pěvci, životopisy
Text dotazu
Prosim o literaturu, v ktere jsou zpracovane zivotopisy nasich opernich pevcu. Zejmena novodobch jako je napriklad E. Urbanova ci D. Peckova. Dekuji za odpoved.
Odpověď
Informace o významných českých operních pěvcích můžete najít v publikacích:
Pěvci Národního divadla / Emanuel Kopecký ; spoluprac. Tomáš Hejzlar ; předml. Vilém Pospíšil ; fot. Oldřich Cetl ... [aj.]. -- 1. vyd.. -- Praha : Panton, 1983. -- 417 s. : [252] s. fot. ; 21 cm
Slavní pěvci Národního divadla / [autoři:] Emanuel Kopecký, Vilém Pospíšil. -- 1. vyd.. -- Praha : Panton, 1968. -- 223, [5] s. : [48] s. fot. příl. ; 8°
Byla jsem šťastná / Jarmila Novotná ; [textologicky upravil a faktografické přílohy uspořádal Jan Králík]. -- 2. vyd.. -- Praha : Melantrich, 1997. -- 317 s. : il. ; 20 cm
Z deníku pěvce / Vilém Přibyl ; Uspoř. Václav Drábek ; Fotogr. Karel Gottstein, Rafael Sedláček. -- 1. vyd.. -- Jinočany : H & H, 1994. -- 87 s. : fotogr. ; 21 cm
Všechny tyto publikace najdete v on-line katalogu NK ČR (http://sigma.nkp.cz/F/?func=file&file_name=find-a&local_base=nkc
Informace lze nalézt také na
http://katalog.seznam.cz/Kultura/Hudba/Interpreti-a-skupiny/Klasicka-hudba/Opera-a-opereta/Operni-zpevaci-a-zpevacky/index.html
Obor
Hudba
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
29.02.2008 14:44
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu