online hry
Text dotazu
Dobrý den, mám téma bakalářské práce Online hry a jejich vliv na utváření skupin a potřebovala bych nějakou publikaci ohledně tohoto tématu. Proto bych Vás chtěla poprosit, jestli byste mi nějakou poradili, kde mám čerpat informace. Mnohokrát děkuji.
Odpověď
Dobrý den, k Vašemu dotazu jsme bohužel nenalezli mnoho dokumentů, většina publikací se z hlediska psychologie a sociologie věnuje spíše širším tématům, jako např. počítačovým hrám nebo Internetové komunikaci obecně. Snad by Vám alespoň částečně mohly pomoci následující publikace (viz elektronický katalog NK ČR
- http://sigma.nkp.cz/cze/nkc):
1) CARR, Diane et al. Computer games : text, narrative, and play. Oxford : Polity Press, c2006.  210 s. : il. ; 25 cm. ISBN 978-0-7456-3401-2 (brož.) * počítačové hry -- sociologické aspekty * studie http://books.google.com/books?id=WSp7uW75TrYC&hl=cs&source=gbs_ViewAPI
2) JOINSON, Adam N. Understanding the psychology of Internet behaviour : virtual worlds, real lives. Basingstoke : Palgrave Macmillan, 2003. 224 s. ; 24 cm. ISBN 0-333-98468-4 (brož.). ISBN 978-0-333-98468-0 (chyb.). -- ISBN 0-333-98467-6. ISBN 978-0-333-98467-3 (chyb.)
3) VACULÍK, Martin. Elektronické hry, sebepojetí, sociální dovednosti a sociální interakce. Brno : Akademie věd České republiky, Psychologický ústav, 2000. 9 s. ; 30 cm. (Zprávy - Psychologický ústav AV ČR ; roč. 6, 2000, č. 1, ISSN 1211-8818). ISBN 80-238-6662-1 (v knize neuvedeno : brož.)
Nebo články z článkové databáze ANL - Články v českých časopisech, novinách a sbornících (http://sigma.nkp.cz/cze/anl):
* VACULÍK, Martin. Hráči počítačových her a jejich vztahy s přáteli. In: Československá psychologie. -- ISSN 0009-062X. -- Roč. 45, č. 2 (2001), s. 143-151
* RYBKA, Michal. Počítačové hry z hlediska psychologie. In: Československá psychologie. -- ISSN 0009-062X. -- Roč. 41, č. 3 (1997), s. 256-259
Resumé: Geneze her, etologické souvislosti. Druhy elektronických her. Motivace hráčů počítačových her. Počítačové hry a sociální interakce. Patologie hraní počítačových her.
* VACULÍK, Martin. Svět počítačových her. In: Sociální procesy a osobnost. -- Brno : Masarykova univerzita, 1998. -- ISBN 80-210-2005-9. -- s. 180-185
* psychologie * počítačové hry * pozitivní důsledky * negativní důsledky * stati
Další informace byste mohla získat ze zahraničních článkových databází, které si knihovny předplácejí. Jedná se např. o databáze EBSCO, Web of Knowledge, SpringerLINK, ScienceDirect aj. Podrobnější přehled databází dostupných v NK ČR naleznete na http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=sluz_infozdr.php3, přístup k nim je možný na základě čtenářského průkazu NK ČR přímo v budově knihovny nebo přes vzdálený přístup odkudkoli (http://www.nkp.cz/pages/page.php3?nazev=Licencovane_online_databaze&submenu3=104). Bohatou nabídku databází má k dispozici také Univerzita Karlova (http://pez.cuni.cz/ezdroje/).
Více zdrojů vhodných k Vašemu tématu by Vám mohly poskytnout knihovny zaměřené na oblast sociálních věd, např. Knihovna společenských věd T.G.
Masaryka v Jinonicích (http://knihovna.jinonice.cuni.cz/) nebo Knihovna fakulty sociálních věd UK (http://knihovna.fsv.cuni.cz/).
Obor
Výchova a vzdělávání
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
06.05.2009 15:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu