Olga Hepnarová
Text dotazu
Hledám veškeré informace o osobě jménem Olga Hepnarová nar.30.6.1950 - popravena 12.3.1975 v Praze na Pankráci. Prosím také o radu, kde by mohl být archivován její trestní spis z let 1973-1975 a popř. jestli vyšla kniha o její osobě. Děkuji
Odpověď
Dobrý den, k případu a osobě Olgy Hepnarové vyšla kniha:
Oprátka za osm mrtvých : případ Olgy Hepnarové - dívky, která zabíjela, protože neuměla žít / Roman Cílek. -- Vyd. 2., dopl. a přeprac., V nakl. Rodiče 1.. -- Praha : Rodiče, 2003. -- 305 s. : il., portréty ; 21 cm
V bázi ANL (http://sigma.nkp.cz/F/) pak najdete záznamy několika časopiseckých textů.
Z odkazů na internetu:
http://www.mvcr.cz/casopisy/policista/1999/9902/2hepnar.html
http://www.spsmvbr.cz/muzeumzla/hepnar/hepnaro.htm
Pokud jde o trestní spis: případ soudil Městský soud v Praze, zde by vám měli poskytnout informace o evidenci a případné dostupnosti spisu. Roman Cílek tyto dokumenty ve své knize poměrně široce reprodukuje.
Obor
Psychologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
05.12.2007 16:33
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu