oko
Text dotazu
Zajima mne vse o oku, muzete poradit prameny?
Odpověď
Dobry den,
slovo oko ma velke mnozstvi vyznamu, bohuzel jste neuvedla, ktereho se Vas dotaz tyka. Nektere vyznamy slova oko naleznete i s odkazy ve Wikipedii -
http://cs.wikipedia.org/wiki/Oko_%28rozcestn%C3%ADk%29 nebo na Seznamu - http://encyklopedie.seznam.cz/search/?source=&s=oko&from=20.
Pokud jste mela na mysli oko jako zrakovy organ, muzeme Vam doporucit z fondu NK CR napr. tuto literaturu:
- Velka encyklopedie vedy. Havlickuv Brod : Fragment, 2006. s. 342-343. ISBN 80-253-0335-7.
- WESTON, Trevor. Atlas lidskeho tela. Praha : Fortuna Print, 1995. s. 50-53.
- HYCL, Josef. Oftalmologie : minimum pro praxi. 2. vyd. Praha : Triton, 2006. 151 s. ISBN 80-7254-827-1.
- AUTRATA, Rudolf; VANCUROVA, Jana. Nauka o zraku. Brno : Institut pro dalsi vzdelavani pracovniku ve zdravotnictvi v Brne, 2002. 226 s. ISBN 80-7013-362-7.
- SYNEK, Svatopluk; SKORKOVSKA, Sarka. Fyziologie oka a videni. Praha : Grada Publishing, 2004. 93 s. ISBN 80-247-0786-1.
- ROZSIVAL, Pavel. Ocni lekarstvi. Praha : Galen ; Karolinum, 2006. 373 s. ISBN 80-7262-404-0 ; ISBN 80-246-1213-5.
- podrobne informace o oku jsou soucasti Wikipedie - http://cs.wikipedia.org/wiki/Oko
Vsechny vyse uvedene knihy si muzete na zaklade platneho ctenarskeho prukazu objednat ke studiu prostrednictvim elektronickeho katalogu NK CR - baze NKC (http://sigma.nkp.cz/cze/nkc).
Jestlize jste Vas dotaz smerovala na novou budovu NK CR a s ni spojenou vystavu Oko - stavba nove budovy NK CR, pak Vam muzeme doporucit materialy vystavene ke stazeni na strankach NK CR- http://www.nkp.cz/pages/page.php3?page=tisk.htm#budova - odkaz "Materialy z tiskove konference v tiskove kvalite".
Pokud byste Vas dotaz upresnila, muzeme se pokusit Vam doporucit dalsi literaturu ke studiu. Na dotazy z oblasti lekarstvi se v ramci sluzby Ptejte se knihovny specializuje hlavne Narodni lekarska knihovna a Mestska knihovna v Usti nad Orlici (http://www.ptejteseknihovny.cz/sections.php#15).
Obor
Biologické vědy
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
07.11.2007 12:34
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu