oděvní názvosloví
Text dotazu
sháním co možná nejaktuálnější odborné názvosloví tohoto oboru. K dispozici mám pouze tyto 2 publikace (Slepánek, J. Oděvní názvosloví, 1. čes. vyd. Praha: SNTL, 1980 a Hamžík, P. Oděvní názvosloví, Praha: SNTL, 1986)Zajímalo by mě, zda existuje nějaké novější vydání či jiná kniha odborného oděvního názvosloví vydaná po roce 1989. Děkuji za odpověď!
Odpověď
Dobrý den,
dle katalogu České národní bibliografie nebyla po roce 1989 vydána žádná nová kniha, která by se věnovala oděvnímu názvosloví obecně. Vydána byla pouze publikace zaměřená na specializované odvětví: HAVIAR, Štefan [et al.]. Textilní zbožíznalství : kůže, usně, kožešiny a kožené výrobky : učební texty nejen pro bakalářská studia. Vyd. 1. Liberec : Technická univerzita v Liberci, 2006. ISBN 80-7372-144-9 (brož.)
Určité informace by Vám mohly poskytnout knihy:
TERŠL, Stanislav. Abeceda textilu a odívání. Praha : Radix, 1995. ISBN 80-901853-3-9 (brož
GAMBA, Ladislav. Oděvní slovník pro oděvní školy : Pomocná kniha pro odb. učiliště a učňovské školy a pro stř. prům. školy oděvní. 1. vyd. Praha : SPN, 1963
WAGENKNECHT, Josef. Krejčovský slovník naučný. Praha : nákladem vlastním, 1939
O odborné literatuře k danému tématu se můžete poradit také v knihovně Technické univerzity v Liberci ( http://knihovna.tul.cz/ ) nebo v Ústavu pro jazyk český AV ČR (http://www.ujc.cas.cz).
Obor
Technika, technologie, inženýrství
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
03.12.2007 16:15
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu