odborná literatura zabývající se překladem citoslovcí
Text dotazu
Dobrý den,
potřebovala bych najít literaturu, která se zabývá citoslovci- definice/rozbor a jejich překladem do češtiny. Zajímalo by mě zda už na dané téma (nebo téma podobné ) byla publikovaná nějaká práce.
Děkuji
s pozdravem
Jelínková
Odpověď
Dobrý den,
posílám seznam literatury, která je k zapůjčení ve fondu knihoven FF UK:
Žežulková, Jana 2016: Citoslovce ve španělštině a češtině s přihlédnutím ke katalánštině
Markéta Kraevská 2013: Citoslovce v česko-bulharském srovnání
Martina Soukupová 2011: Citoslovce inspirované zvuky s lidským původcem jako slovní druh ve finštině
Vedral, J. 2001: Citoslovce v angličtině
Kintnerová, J. 1960: Citoslovce v překladech ze slovenštiny do češtiny
Pro podrobnější informace doporučuji kontaktovat přímo Ústav českého jazyka a teorie komunikace FF UK nebo Ústav české literatury a komparatistiky FF UK, případně Ústav pro jazyk český AV ČR.
Užitečná by mohla být i tato publikace: ČERMÁK, František. Jazyk a jazykověda. Praha: Karolinum, 2001. ISBN 80-246-0154-0.
S pozdravem,
Kamila Remišová
Obor
Jazyk, lingvistika a literatura
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
08.01.2020 21:40
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu