Odborná literatura v češtině na téma děti z ulice (Afrika)
Text dotazu
Dobrý den, ráda bych se zeptala, zda existuje odborná literatura v českém jazyce o dětech žijících ve slumech a na ulici v Africe.
Odpověď
Dobrý den,
posílám několik záznamů, které odpovídají vašemu požadavku.
Záznamy jsem našla v Národní knihovně v Praze v souborném katalogu knih a článků.
Pokud budete potřebovat více záznamů, pak by bylo vhodné zažádat si o vypracování rešerše.
Česká republika podporuje školy v nairobských slumech. Zpravodaj Ministerstva životního prostředí, 2009, 19(4), s. 4. ISSN 0862-9005. Dostupné také z: http://www.mzp.cz/osv/edice.nsf/A8417FC0A92B6AC4C125759A00406D0D/$file/OVV-Zpravodaj_04_20090416.pdf.
Smetánka, Michal. Keňa nevšedníma očima. Lidé a Země, 2005, 54(5), s. 68-71. ISSN 0024-2896.
Smetánka, Michal. Skryté bolesti Keni. Lidé a Země, 2007, 56(6), s. 42-46. ISSN 0024-2896. Dostupné také z: http://www.lideazeme.cz/clanek/skryte-bolesti-keni.
Staněk, Roman. Nájem se musí platit i ve slumech. Hospodářské noviny, 2009, 53(167), s. 7. ISSN 0862-9587.
Starmanová, Ester. Kibera: kde všude mohou žít lidé. Lidé a Země, 2006, 55(3), s. 16-17. ISSN 0024-2896.
Bauer, Michal a Chytilová, Julie. Děti z Lugasy. Vyd. 1. Praha: NLN, Nakladatelství Lidové noviny, 2006. 94 s., [16] s. barev. obr. příl. ISBN 80-7106-859-4.
Greene, Melissa Fay. Bez tebe nepřežiju: [odysea ženy zachraňující africké děti]. Vyd. 1. Praha: Triton, 2009. 351 s., [16] s. barev. obr. příl. ISBN 978-80-7387-316-5.
Mojžíšová, Adéla, ed. a Velemínský, Miloš, ed. Děti - naděje afrického kontinentu: očima studentů Zdravotně sociální fakulty JU. Vyd. 1. V Praze: Triton, 2009. 177 s. ISBN 978-80-7387-334-9.
Tamášová, Lucie. Afrika očima dětí. Vyd. 1. Praha: Argo, 2006. 130 s. ISBN 80-7203-815-X.
Obor
Sociologie
Okres
Olomouc
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
03.11.2015 16:52
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu