Odbojář Jaroslav Hájíček
Text dotazu
Dobrý den,potřeboval bych zjistit den,měsíc a rok úmrtí (narození už vím 25.8.1899) zpravodajce a plukovníka generálního štábu čs.armády za 1.republiky a protinacistického a protikomunistického odbojáře Jaroslava Hájička.Byl známý svojí letákovou kampaní z jara 1956 My sami musíme dáti najevo zájem o svobodu" http://dejiny.nln.cz/[…]/-my-sami-musime-dati-najevo-zajem-o-svobodu- Dále vím že ještě žil v roce 1985 ale dále už nic více. Předem děkuji za odpověď
Odpověď
Podplukovník gšt., styčný a zpravodajský důstojník, velitel zpravodajského oddělení Ústředního vedení Obrany národa, přednosta zpravoddajské expozitury v Haifě, velitel Československé vojenské skupiny Istanbul, velitel Československé vojenské mise v Turecku, čs. vojenský atašé v Turecku Jaroslav Hájíček se narodil 25. srpna 1899 v Hostí, okr. Týn nad Vltavou a zemřel 21. března 1978 v Praze.
Tyto informace byly ověřeny v následujícím zdroji:
Vojenské osobnosti československého odboje 1939-1945. Praha : Ministerstvo obrany ČR - Avis 2005, s. 86-87. ISBN 80-7278-233-9. [heslo: HÁJÍČEK, Jaroslav; obsahuje i fotografii osobnosti]
V případě zájmu o další informace k osobnosti Jaroslava Hájíčka Vám nabízíme rešerší služby, které poskytuje pracoviště speciální studovna Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje (viz http://www.svkpl.cz/cs/sluzby/bibliograficke-sluzby/resersni-sluzby-ve-specialni-studovne/).
Jedná se o služby placené (viz http://www.svkpl.cz/files/cenik-sluzeb-platny-od-1-1--2011-.pdf ; odst. V. Ceny speciálních služeb), jejichž prostřednictvím můžete získat nejen úplné citace monografií, statí a článků (podle normy ISO 690), ale také jejich plné texty, tj. fotokopie. Je nutné vyplnit formulář a zaslat jej poštou na naši adresu (podpis a kontakt), výsledky rešerše zašleme klasickou poštou na fakturu.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
06.09.2011 16:36
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu