ochrana zvířat
Text dotazu
Shanim nejake podklady ohledne prav zvirat,filozofie prav zvirat, legislative pro ochranu zvirat,... Chtela bych se tedy zeptat, zda by se u Vas dalo neco s touto tematikou sehnat??
Odpověď
Dobrý den!
K tématice, která Vás zajímá, se vztahují například tyto knihy z fondu Knihovny města Hradec Králové:
Gray, John. Slamění psi : o lidech a jiných zvířatech.  Praha: Dokořán, 2004. 244 s.
ISBN 80-86569-74-8.
Sládek, Jozef. Aby přežili rok 2000.   Martin: Osveta, 1989. 163 s.
Oppová, Alice, Vačkář, Petr. Hlas pro němou tvář.   Praha : ANIMAL GLOBE, 2000. 69 s. ISBN 80-238-5286-8.
Jejich jest království : výbor z knih o etickém chování vůči zvířatům a jejich osudu.  Sestavil a předmluvou doplnil Jan Čejka ; [přeložil Viktor Faktor].   Praha: Práh, 2005. 141 s. ISBN 80-7252-112-8.
Singer, Peter. Osvobození zvířat.  Praha: Práh, 2001. 259 s. ISBN 80-7252-042-3.
Spurná, Jana, Dousek, Jiří. Zájmové chovy a ochrana zvířat. Praha: LexisNexis CZ, 2004. 94s. ISBN 80-86199-88-6.
Zákony k ochraně přírody a zákony týkající se ochrany zvířat máme v plném znění u nás v knihovně (papírové - Sbírka zákonů, elektronická databáze Aspi), jsou to například tyto zákony:
Zákon č.246/1992 Sb. na ochranu zvířat proti týrání
Zákon č.115/2000 Sb., Zákon o poskytování náhrad škod způsobených vybranými zvláště chráněnými živočichy
Zákon č.114/1992 o ochraně přírody a krajiny
Zákon č.16/1997 Sb.o podmínkách dovozu a vývozu ohrožených druhů volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin a dalších opatřeních k ochraně těchto druhů a o změně a doplnění zákona České národní rady č. 114/1992 Sb., o ochraně přírody a krajiny, ve znění pozdějších předpisů
Zákon č.166/1999 Sb. o veterinární péči a o změně některých souvisejících zákonů (veterinární zákon)
Zákon č. 449/2001 Sb.o myslivosti
Zákon č.100/2004 Sb. o ochraně druhů volně žijících živočichů a planě rostoucích rostlin regulováním obchodu s nimi a dalších opatřeních k ochraně těchto druhů a o změně některých zákonů (zákon o obchodování s ohroženými druhy)
Také Vám posílám odkazy na zajímavé internetové stránky s touto tématikou:
Práva zvířat - http://cs.wikipedia.org/wiki/Pr%C3%A1va_zv%C3%AD%C5%99at
http://www.svobodazvirat.cz/
http://www.differentlife.cz/animalsright.htm
Mají zvířata vědomí? - http://sagan.blog.cz/0901/maji-zvirata-vedomi-maji-vedomi-formy-zivota-jine-nez-clovek
Nadace na ochranu zvířat - http://www.ochranazvirat.cz/11/czech/rubrika/ochrana-a-prava-zvirat/
Obor
vse
Okres
--
Knihovna
Knihovna města Hradce Králové
Datum zadání dotazu
18.06.2009 14:02
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu