Ocenění knih
Text dotazu
Dobrý den. Potřebuji poradit, kdo by mi posoudil - zhodnotil moje staré knihy a řekl více k nim. Mohu zaslat seznam a foto.
Odpověď
Dobrý den,
Národní knihovna ČR bohužel službu oceňování a hodnocení knih neposkytuje.
Poradit by Vám mohli v některém z antikvariátů. Pokud máte starší tisky, můžete například využít antikvariát Ztichlá klika, který se specializuje na tisky 15. - 19. století.: http://www.ztichlaklika.cz. Zjistit byste zde měl i přibližnou cenu, na kterou je kniha oceňována. Obrátit se můžete také na odborníka v oboru znaleckých posudků a odhadů (na internetu jsme nalezli např: http://www.vejr.cz/ ,aj.).
Některé informace o dokumentech můžete získat z katalogů Národní knihovny ČR (http://aleph.nkp.czhttps://retris.nkp.cz/Catalog?sigla=ABA001). Jedná se ovšem především o jmenné popisy knih (název, autor, vydání apod.).
Obor
Knihovnictví, informatika, všeobecné, referenční literatura
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
25.03.2008 08:00
Rosťa píše:
Čtvrtek 14.01.2016 19:46
Dobrý den chci se jen zeptat.mam doma starou německou knihu. Psanou švabachem. A chci se zeptat jestli má nějakou cenu dekuji kde můžu poslat nějakou fotku?
PSK - admin píše:
Pondělí 18.01.2016 11:30
Dobrý den, Národní knihovna ČR knihy neoceňuje. Můžete se podívat na nabídku antikvariátů, za kolik podobné knihy prodávají, příp. přímo některý z nich oslovit s žádostí o určení prodejní ceny. Zajímavý seznam antikvariátů a jejich nabídku naleznete např. na adrese http://muj-antikvariat.cz/.
Příp. se můžete zkusit obrátit na některého ze soudních znalců http://datalot.justice.cz/[…]/$$SearchForm?OpenForm (školství a kultura/umění literární).
Ivana píše:
Úterý 26.10.2021 12:12
Dobry den,prosila by som o info..mam doma staru knihu Homer 0dyssea z roku 1878 v grectine.Obal je zniceny a v knihe su popisane nejake veci zrejme sa niekto z nej ucil a pisal poznamky ..viete mi odhadnut cenu? Len pre info..dakujem
PSK - admin píše:
Středa 27.10.2021 08:57
Dobrý den,
Odhady cen knih neprovádíme. Cena knihy bude závislá především na nabídce a poptávce. Doporučujeme Vám obrátit se na antikvariáty, které Vám knihu mohou vykoupit nebo Vám alespoň mohou pomoci s odhadem hodnoty knihy.
Seznam antikvariátů naleznete např. zde: http://muj-antikvariat.cz/.
Poměrně nedávno byla kniha nabízena na Aukru za 100,- a nikdo o ní neprojevil zájem (https://aukro.cz/stara-knih[…]ectine-360-stran-6987367228).
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu