Obsah výnosu ministerstva školství a kultury č. j. 4975/57
Text dotazu
Dobrý den,
dovolte mi, prosím, abych Vás požádal o zodpovězení dotazu, co bylo obsahem výnosu ministerstva školství a kultury č. j. 4975/57.
V případě, že bude možné tento výnos dohledat, bych Vás požádal také o uvedení zdroje kvůli citaci ve své disertační práci.
Mnohokrát Vám děkuji za pomoc.
Odpověď
Dobrý den,
uvedený výnos ministerstva školství a kultury jsme našli díky fulltextovému vyhledávání Národní digitální knihovny (NDK). Text výnosu se nachází na dvou stranách v níže uvedeném dokumentu, který je v NDK přístupný i online vzdáleně pro registrované uživatele Národní knihovny. Možností je také navštívit Národní knihovnu ČR osobně a k prohlížení plného obsahu digitální knihovny využít počítače k tomu určené, které se nacházejí v Hale služeb nebo ve studovnách.
Zde uvádíme citaci alespoň prvního odstavce výnosu:
„VÝNOS
ministerstva školství a kultury ze dne 22. února 1957, čj. 4975/57-C 1/1
Směrnice pro přestupy divadelních uměleckých pracovníků
V zájmu dalšího zkvalitňování umělecké úrovně divadelní práce a na ochranu pracovních práv divadelních uměleckých pracovníků vydává ministerstvo školství a kultury v dohodě s ministerstvem pracovních sil a Svazem zaměstnanců v umění a kultuře směrnice pro přestupy divadelních
uměleckých pracovníků, které nahrazují dosud platné směrnice býv. ministerstva kultury čj. 16450/56-SU 1/2 ze dne 5. března 1956.“
Použité zdroje
NEUMANN, Karel. Kultura: sborník právních předpisů : příručka pro školy, školní a kulturní zařízení a orgány školní a kulturní správy. Praha: Orbis, 1963. sv. 1, s. 662 - 663. Dostupné také z: https://kramerius5.nkp.cz/[…]/uuid:4abd40ff-bfc3-487f-b67e-112ce6e0c4ca
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Datum zadání dotazu
30.07.2024 00:04
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu