Obrazy Leonarda da Vinciho
Text dotazu
Co ještě kromě mony lissy namaloval leonardo da
vinci?
Odpověď
Dobrý den,
k dalším významným dílům Leonarda da Vinci patří kromě Mony Lisy také např.
Poslední večeře, Madona v jeskyni, Madona ve skalách, Zvěstování, Sv. Anna Samotřetí, Dáma s hranostajem aj. Leonardo da Vinci je také autorem četných kreseb a karikatur, návrhů konstrukcí přístrojů a strojů (např. vrtulník, obléhací přístroje, parníky, granáty). Mnoho jeho výtvarných děl i vědeckých
pojednání bylo zničeno.
Použité zdroje:
* Universum: všeobecná encyklopedie. V Praze: Odeon, 2002-. 4 sv. : il.
(převážně barev.), portréty, mapy ; 28 cm. ISBN 80-207-1113-9 (soubor).
* Ottův slovník naučný: ilustrovaná encyklopedie obecných vědomostí. V Praze
: J. Otto, 1888-1909. 28 sv. : il. ; 25 cm.
Pro získání podrobnějších informací o da Vinciho díle můžete využít následující internetové stránky a publikace:
http://cs.wikipedia.org/wiki/Leonardo_da_Vinci
http://en.wikipedia.org/wiki/Leonardo_da_Vinci
http://www.wga.hu/frames-e.html?/html/l/leonardo/
http://www.drawingsofleonardo.org/
http://www.newadvent.org/cathen/15440a.htm
* KEMP, Martin. Leonardo: [život a práce světově proslulého génia Leonarda da Vinci]. Praha: Mladá fronta, 2009. 222 s., [16] s. obr. příl. : il.
(některé barev.), portréty ; 21 cm. ISBN 978-80-204-1619-3 (váz.)
* ANTOCCIA, Luca. Leonardo: umělec a vědec. V Praze: Knižní klub, 2006. 143
s.: il. (převážně barev.); 28 cm. ISBN 80-242-1591-8.
* GARCÍA SÁNCHEZ, Laura. Leonardo da Vinci. Praha : Sun, 2007. 96 s. : il., portréty (převážně barev.) ; 33 cm. ISBN 978-80-7371-219-8.
* BUCHHOLZ, Elke Linda. Leonardo da Vinci: život a dílo. [Praha] : Slovart, 2006. 95 s. : il. (převážně barev.), portréty; 20 cm. ISBN 80-7209-287-1
(brož.)
* LANDRUS, Matthew Hayden. Leonardo da Vinci : [jeho život a dílo včetně 30 příloh se vzácnými faksimiliemi]. Brno : Computer Press, 2006. 66 s. : il.
(převážně barev.), faksim. ; 27 x 31 cm + 4 vlepené příl. + 26 volných příl.
ISBN 80-251-0958-5.
* ZÖLLNER, Frank. Leonardo da Vinci : 1452-1519 : malířské a kreslířské dílo. [Praha] : Slovart, c2005. 695 s. : il. (některé barev.), mapy, portréty, faksim. ; 45 cm. ISBN 80-7209-667-2.
Obor
Umění, architektura, muzeologie
Okres
--
Knihovna
Národní knihovna ČR
Datum zadání dotazu
26.01.2010 12:34
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu