obléhání a dobývání ve středověku
Text dotazu
Dobrý den,
Studuji historii na UJEP a v rámci seminární práce bych se chtěl věnovat tématu “obléhání a dobývání hradů ve středověku”. Rád bych se zeptal, zda k tomuto tématu existuje, řekneme obecnější, literatura. Zatím bych rád těžil z Bellifortis, Válka ve středověku od P.Contamina, Zbroj a zbraně od P.Klučiny. Předem děkuji za případné typy.
Odpověď
Dobrý den,
literatury na téma obléhací boje v období středověku existuje značné množství, nicméně dále v odpovědi na Váš dotaz uvádím stručný výběr literatury s obecnějším záběrem v rámci tématu, či stručnější dikcí. V případě, že by se výběr ukázal nedostačujícím, naleznete další publikace v našem katalogu: https://vhupraha.kpsys.cz/#!/
Jedná se o následující publikace:
Funcken, Liliane. Rüstungen und Kriegsgerät im Mittelalter : 8. - 15. Jahrhundert : Ritter in Turnier und Schlacht, Raubzüge und Belagerungen, Sturm auf Burgen und Festungen / Liliane und Fred Funken. München : Mosaik Verlag, [1979]. 155 stran : barevné ilustrace ; 24 cm ISBN:3-570-06432-8
Funcken, Liliane. Rüstungen und Kriegsgerät der Ritter und Landsknechte: 15. - 16. Jahrhundert / Liliane und Fred Funcken ; [aus dem Französischen von Hedwig Sander]. München : Mosaik, c1980. 151 s. : barev. il., tab. [Název originálu: Le Costume, l’armure et les armes au temps de la chevalerie.] ISBN:3-570-02167-X
Nossov, Konstantin. Ancient and medieval siege weapons : a fully illustrated guide to siege weapons and tactics / Konsatantin Nossov ; ilustrated by Vladimir Golubev. First Lyons Press paperback edition. Guilford, Connecticut : Lyons Press, 2012. xiii, 306 stran, 24 nečíslovaných stran obrazových příloh : ilustrace ; 24 cm ISBN:978-0-7627-8264-2
Dougherty, Martin J. Zbraně a bojové techniky středověkých válečníků : 1000-1500 n.l. / Martin J. Dougherty ; z anglického originálu přeložil: Zdeněk Hurník. Praha : Naše vojsko, 2012. 224 stran : ilustrace (převážně barevné), mapy, portréty, faksimile ; 31 cm ( Válečníci světa ) ISBN:978-80-206-1292-2
Nicolle, David. Středověké obléhací zbraně: Byzanc, islámský svět a Indie 476-1526 / David Nicolle ; ilustroval Sam Thompson ; [z anglického originálu ... přeložil Edgar Pachta ; odborně posoudil Rudolf Veselý]. 1. vyd.. Praha : Grada, 2008. 48 s. : čb. fot., čb. fot. a obr. [Orig.: Medieval Siege Weapons (2). Byzantium, the Islamic World & India AD 476-1526.; Rejstř.; Pozn. v textu.; Komentář k obr. příl.] ISBN:978-80-247-2419-5 (brož.)
Fagnen, Claude. Armement médiéval : un métal pour la guerre / Claude Fagnen. Paris : Rempart, 2005. 125 s. : il. ; 21 cm ( Patrimoine vivant, ISSN: 0756-6875 ) [Soupis sbírek středověkých zbraní.] ISBN:2-904365-40-0 ISSN:0756-6875
Použité zdroje
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
--
Knihovna
Vojenský historický ústav - knihovna
Datum zadání dotazu
09.12.2019 16:59
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu