Objekty Studijní a vědecké knihovny Plzeňského kraje v Plzni
Text dotazu
Zajímalo by mě, jaký architekt (či architektonická kancelář) projektoval pro knihovnu rekonstrukci dvou budov v bývalých kasárnách. A ještě jsem se chtěl zeptat, zda i historická budova prošla rekonstrukcí
Odpověď
Knihovna v této chvíli prochází třetí rekonstrukcí.
V letech 1953-57 pod patronací Ministerstva školství věd a umění - Pražský restaurátorský ateliér a stavební podnik.
Poté v letech  1987-1994  fasády a vestavba půdního depozita - Stavební podnik Plzeň -jih Klatovy.
Od roku 1994 do současnosti se postupně rekonstruují 3 budovy depozitářů v areálu bývalých kasáren na Borech- zde pracovala firma Blue  stav , nyní v posledním objektu firma Stavpran. Na pracích se však podílí i řada dodavatelských firem zajišťujících technologii, kompaktní regály a vzduchotechniku, vybavení. Většinu projekčních prací zajišťuje ateliér Projekty staveb - interiéry  ing. Jiří Dolejš.
Samostatně byla zajištěna  rekonstrukce kotelny.
Dokončení  depozitáře  č. 3 na Borech a dokončení rekonstrukce a otevření volného výběru v hlavní budově se plánuje do konce roku 2009.
Obor
Informace o knihovně
Okres
--
Knihovna
Studijní a vědecká knihovna Plzeňského kraje v Plzni
Datum zadání dotazu
03.12.2007 14:31
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 4+4 ?
Hledání v archivu