Období lužických popelnicových polí a období středodunajských popelnicových polí
Text dotazu
Dobrý den,
chtěla bych Vás poprosit, jestli mi můžete pomoci se vyhledáním zdrojů k mé seminární práci, která se týká období lužických popelnicových polí a období středodunajských popelnicových polí?
Děkuji za odpověď
Odpověď
Dobrý den,
posilám seznam, který můžete ziskat z našeho katalogu.
Hledat můžete i v katalogu NKP: http://aleph.nkp.cz/F/ , buď v souborném katalogu knih,  nebo ANL, kde jsou články.
Dále můžete prohledat katalog Historického ústavu AV: http://biblio.hiu.cas.cz/
1. Tři tisíce let staré žárové hroby ukrývaly popelnice a keramiku. Olomoucký deník, 2011, 175, s. 3. ISSN 1801-9781.
2.  Dohnal, Vít. Kultura lužických popelnicových polí na východní Moravě. Brno, 1977.
3.  Dohnal, Vít. Die Lausitzer Urnenfelderkultur in Ostmähren. Vyd. 1. Praha: Academia, 1975. 117, [1] s. Studie Archeologického ústavu ČSAV v Brně; Roč. 2/1973. Sv. 3.
4.  Dohnal, Vít. Osídlení východní Moravy lidem lužických popelnicových polí: kandidátská disertační práce. 1. Olomouc, 1969. 241 listů.
5.  Dohnal, Vít. Osídlení východní Moravy lidem lužických popelnicových polí: kandidátská disertační práce. 2. Olomouc, 1969. 351 listů.
6.  Dohnal, Vít. Osídlení východní Moravy lidem lužických popelnicových polí: kandidátská disertační práce. 3. Olomouc, 1969. 101 listů.
7.  Dohnal, Vít. Osídlení východní Moravy lidem lužickým popelnicových polí: kandidátská disertační práce. Olomouc, 1969- .
8.  Gedl, Marek. Stand und Aufgaben der Urnenfelderforschung in Polen. [Mainz]: Römisch-Germanisches Zentralmuseum, [1995]. s. 413-427.
9.  Hradil, Miloslav a Hradilová, Vlasta. Archeologové odkryli žárové hroby v Litovli. Právo - Střední a východní Morava, 2011, 21(174), s. 11. Střední a východní Morava. ISSN 1211-2119.
10.  Novák, Jan. Antrakologická analýza z lokalit Klimkovice a Olbramice (okr. Ostrava - město). Ročenka 2007, 2008, 2007, s. 163-172. ISBN 978-80-86989-10-5.
11.  Plesl, Evžen, Chochol, Jaromír a Zikmundová, Eva. Lužická kultura v severozápadních Čechách. 1. vyd. Praha: ČSAV, 1961. 302, [2] s. Monumenta archaeologica; Tomus 8.
12.  Vích, David. Nálezy kultury lužických popelnicových polí na českomoravském pomezí = Funde der Lausitzer Urnenfelderkultur im böhmisch-mährischen Grenzgebiet. Vyd. 1. Brno: Ústav archeologické památkové péče Brno, 2010. 178 s. Pravěk. Supplementum; 20. ISBN 978-80-86399-66-9.
13.  Vránová, Vendula. Nové hroby na pohřebišti lužických popelnicových polí v Břuchotíně. Ročenka 2010, 2011, 2010, s. 126-142. ISBN 978-80-86989-18-1.
14.  Vránová, Vendula. Pohřebiště kultury lužických popelnicových polí v Břuchotíně (předběžná zpráva). Ročenka ... Archeologické centrum Olomouc, 2005, 2004, s. 173-183. ISBN 80-903423-6-1.
Obor
Historie a pomocné historické vědy. Biografické studie
Okres
Olomouc
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
08.07.2015 09:08
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu