Obchodní a firemní informace
Text dotazu
Dobrý den, chtěla bych se informovat o nějaké literatuře k tématu struktura a typologie obchodních a firemních informací. Hledala jsem, ale nic jsem nenašla. Moc děkuji za pomoc.
Odpověď
Níže naleznete pár tipů na vhodné dokumenty k Vašemu tématu jak z fondu VŠE, tak také z internetu. Protože problematika obchodních a firemních informací je také úzce provázána s tzv. konkurenčním zpravodajstvím apod., tak připojuji i typy na dokumenty k této problematice.
Při hledání Vašeho tématu, jak na volném webu, tak např. i v rámci Souborného katalogu VŠE (http://library.vse.cz) doporučuji použít např. termíny:
firemní informace
obchodní informace
podnikatelské informace
konkurenční zpravodajství
company information
business information
competitive intelligence
Příklady tištěných publikací ve fondu CIKS VŠE
Babka, Michael. Kde a jak hledat informace o firmách. Praha: Management Press, 1994. 174 s. ISBN 80-85603-56-X.
Daniells, Lorna M. Business information sources. Revised ed. Berkeley: University of California Press, 1985. xvi, 673 s. ISBN 0-520-05335-4.
Euromonitor. World directory of business information web sites 2003. 6th ed. London: Euromonitor International, 2003. xxviii, 338 s. ISBN 1-84264-256-1.
Murphy, Christopher. Competitive intelligence: gathering, analysing and putting it to work. Aldershot: Gower, 2005. xxvi, 273 s. ISBN 0-566-08537-2.
Nixon, Judith M., ed. a Foster, Pam, ed. Business information basics 2000: [a guide to the key international sources]. London: Headland Business Information, 1999. vi, 230 s. ISBN 1-85739-204-3.
Papík, Richard et al. Internet - ekonomické, marketingové a finanční aplikace: strategie vyhledávání a prezentace. Praha: Ekopress, 1998. 220 s. ISBN 80-86119-03-3.
Papík, Richard. Strategie vyhledávání informací a elektronické informační zdroje. 1. vyd. Praha: Velryba, 2011. 192 s. Podnikání a management; sv. 6. ISBN 978-80-8586-022-1.
Porter, Michael E. Konkurenční strategie: metody pro analýzu odvětví a konkurentů. Praha: Victoria Publishing, 1994. 403 s. ISBN 80-85605-11-2.
West, Christopher. Competitive intelligence. Houndmills: Palgrave, 2001. xv, 236 s. ISBN 0-333-78669-6.
Příklady volně dostupných online zdrojů
Aktuální trendy v Competitive Intelligence
http://pro.inflow.cz/aktualni-trendy-v-competitive-intelligence
Business Information Sources
http://www.inc.com/encyclopedia/business-information-sources.html
Competitive Intelligence
http://www.portalci.cz/
Jak průběžně získávat informace o konkurentech a obchodních partnerech
http://si.vse.cz/archive/proceedings/2008/jak-prubezne-ziskavat-informace-o-konkurentech-a-obchodnich-partnerech.pdf
Veřejné registry aneb jak zjistit informace o konkurenci
http://www.businessvize.cz/rizeni-a-optimalizace/verejne-registry-aneb-jak-zjistit-informace-o-konkurenci
Obor
Ekonomické vědy, obchod
Okres
--
Knihovna
Centrum informačních a knihovnických služeb Vysoké školy ekonomické v Praze
Datum zadání dotazu
25.10.2013 11:39
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Zapište číslici "pět".
Hledání v archivu