Občanský protest
Text dotazu
Může protest občanů něco změnit?
Odpověď
Určitě ano, asi záleží na formě protestu a na tom kolik lidí se ho účastní.
Definici protestu se mi nepodařilo nalézt. Více se můžete dočíst v knihách, které se věnují protestním hnutím jako takovým, např.
MARADA, Radim, 1961- . Kultura protestu a politizace každodennosti. 1. vyd. Brno : Centrum pro studium demokracie a kultury, 2003. 217 s. Sociologická řada, sv. 1. ISBN: 80-7325-027-6.
VANĚK, Miroslav, 1961- a kol. Ostrůvky svobody : kulturní a občanské aktivity mladé generace v 80. letech v Československu. Praha : Ústav pro soudobé dějiny AV ČR : Votobia, 2002. 350 s., lvi s. obr. příl. : il., portréty, faksim. ISBN: 80-7220-124-7 (Votobia);  ISBN: 80-7285-016-4 (Ústav pro soudobé dějiny AV ČR)
Obor
Politické vědy. Vojenství
Okres
--
Knihovna
Vědecká knihovna v Olomouci
Datum zadání dotazu
08.04.2008 09:17
Přidat komentář
Pokud chcete přidat komentář, zadejte jej do formuláře níže. Nejsou povoleny žádné formátovací značky. Adresy na web nebo emailové adresy budou automaticky transformovány na aktivní odkazy. Komentáře jsou moderovány.
Kolik je 10 + 4?
Hledání v archivu